СУБОТИЧКА ЛИГА Жедничани зауставили Равноселце

Препород - Пролетер (РС) 3:0 (1:0)
lopta
Фото: pixabay.com

У дербију кола фудбалери Препорода после добре партије успели су да савладају Равноселце и да их скину с лидерске позиције.

После грешке гостујуће одбране Милош Ковач се најбоље снашао и пласирао лопту у мрежу.  Гости су имали неколико прилика и у првом и другом полувремену али их нису искористи. Ковач је из соло продора постигао свој други гол, а неколико  минута касније резервиста Стеван Копоња постигао погодак за 3:0 и онда је било све решено.   

С. Стојиљковић

НОВИ ЖЕДНИК: Игралиште  Перпорода, судија: Маријанов (Србобран), стрелци: Ковач у 20. и 73. и Копоња у 74. минуту.

ПРЕПОРОД: Вуковић 7, Дослов 7, Грбић 7 (Копоња 7), Вукелић 8, Терзија 7, Ковач 9, Курушић 8, Ждрња 8 (Руски 7), Табаи 8, Дамјановић 7, Тумбас 7 (Грабеж 7).

ПРОЛЕТЕР: Мирковић 6, Збућиновић 6, Плешљивац 6, Симчевић 6 (Величковић 6), Гобић 6, Филиповић 6, Моћиженски 6, Бодоњи 6 (Митровић 6), Грујић 7, Нешковић 7, Ери 6.

Обилић - Раднички (Б) 7:3 (4:2)

Одлична, такорећи рутинска игра Обилића у којој је млађани Марковић био нерешива енигма за гостујућу одбрану. Марковић је прослављао свој седамнаести рођендан и обележио га одличном игром и са  три постигнута  гола, фантастичним дриблинзимад оводио у очајање гостујуће играче.

Гости су само до 20. минута одржавали  резултат, а онда су потпуно пали. 

У 80. минуту досуђен је пенал за Обилић, али је голман Ракић зауставио Родићев шут, али је судија тражио да се пенал поново изведе јер се наводно голман Ракић неправилно кретао. Поново је шутирао Родић, који је у сагласности својих саиграча направио фер-плеј потез упутивши толико благ шут да се лопта једва докотрљала до петерца, за шта је од свих гостујућих играча и руководства добио аплаузе.  

Л. Киш

ЗМАЈЕВО: Стадион у рекреативном центру, судија Симендић (Мол ). Стрелци: Марковић у 5. 20. 62. Анђић у 8. (из пенала), М. Кобиларов у 45. Н. Кобиларов у 66. Збућновић у 78. за Обилић, а Рајић 17. Митић у 19. и Станар у 83. минуту за Раднички). Жути картони : Анђић, Калајџија, М. Кобиларов (Обилић), Шарчевић, Ракић (Раднички), црвени картон Маравић (Раднички).

ОБИЛИЋ: Дангубић, Марковић, Анђић (Вареница), Родић, Павићевић, Узелац (Радојчић), Н. Кобиларов (Збућновић), Стојановић, М. Кобиларов, Живојнов, Калајџија.

РАДНИЧКИ: Ракић, Маравић, Матић, Ивошевић, Хорват (Буљовчић), Станар, Рајић, Митић, Јањић, Шарчевић, Корпонаић.

Торњош - Будућност  2:1 (1:1)

Без обзира на место фењераша у лиги, гости из Савиног Села су се добро држали у борбеном и фер надигравању, а одлично је мрежу чувао Лалић. У 20.минуту на набачену лопту из корнера главом је аутогол постигао Мајсторовић, међутим, два минута касније изједначење је донео снажним шутом Самарџић, који није успео да заустави голман Ђорђевић. Гол одлуке пао је са беле тачке у 72.минуту, који је досуђен због прекршаја голмана Лалића над М. Хомољом, а сигуран реализатор је био Ж. Барна. М. Мр.

ТОРЊОШ: Игралиште Торњоша. Судија: Ждрња (Нови Жедник). Стрелци: Мајсторовић у 20. (аутогол) и Ж. Барна у 72. (из једанаестерца) за Торњош, а Самарџић у 22.минуту за Будућност. 

ТОРЊОШ: Ђорђевић 7, Арамбашић 7, Ж. Барна 7,5, Самарџија 7,5, Нађ 7, Кокрехел 6,5 (Г.Хомоља -), Катона 6,5 (Мезеи - ), Карачоњи 7, Касаш 7 (Чернак -), М. Хомоља 7,5, Д. Барна 7.

БУДУЋНОСТ: Лалић 8, Павловић 7, Јокић 6 (Песић 6), Балевић 7, Д. Обрадовић 7, Вуканић 7, Нађ 7, Самарџић 6,5, Цимбаљевић 6 (М. Обрадовић -), Мајсторовић 6,5, Павловић 7.

Слога - АФК  6:1 (3:1)

Гости су повели у 2.минуту голом Стефана Моровића, али је домаћа екипа потом заиграла изванредно. Изједначење је уследило у 8. минуту када је серију започео Небојша Баук, који је на овој утакмици био незадржив за Ађане, па је четири пута савладао голмана АФК-а Душана Батанчева. Убедљивој победи са два поготка допринео је Горан Поповић. Серијом победа у финишу јесењег дела првенства Слога се винула на 4.место, прва је на у фер плеј листи у лиги, док Баук са 18 погодака ове јесени са Филиповићем (Пролетер. Равно Село) дели епитет најбољег стрелца.

М. Митровић

ОСТОЈИЋЕВО: Стадион Слоге. Судија: С. Бедић (Ђурђин). Стрелци: Баук у 8, 14, 52. и 87. и Поповић у 31. и 70.минуту за Слогу, а Моровић у 2.минуту за АФК.

СЛОГА: Стијовић, Ушумовић, Барјактаровић, Поповић, Радосавчевић, Баук, Мичевић, Завишић (Мартиновић), Савић, Живановић, Сарапа (Ган).

АФК: Батанчев, Пожар, Пинтер (Киш), Латак, Куртешанин, Бикицки, Будаи, Моровић, Петер, Миладинов, Попов (Пеко).

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести