СУКОБ У ТАБОРУ ХРВАТА: Калинић иде кући!

Незадовољство које тиња већ неко време, кулминирало је на Светском првенству у Русији. Никола Калинић послат кући због недисциплине.
k
Фото: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Само дан након што је Хрватска рутински добила Нигерију 2:0 у првој утакмици на Мундијалу, нарушена је атмосфера у екипи наших западних комшија.

Хрватски медији пишу да је селектор Златко Далић "пресекао" и одлучио да више не трпи хирове 30-годишњег Николе Калинића, па га је послао кући.
О чему је реч?

Током сусрета са Нигеријом, Далић је желео да Манџукића замени Калинићем, али му је овај рекао да не може да игра јер га боле леђа. Уместо њега, у игру је у 86. минуту ушао незагрејани Пјаца.

Ово није први пут да Калинић одбија да уђе у игру, слично се дешавало и у неким пријатељским утакмицама. Далић је трпео, али сад је прекипело.
"Екипу чине 23 играча и свако за њу мора да живи. У супротном нема атмосфере. Ведран Ћорлука је нама битан, а он је без речи приговора прихватио да буде резерва", рекао је Далић на конференцији за новинаре у недељу, наговестивши о чему је овде реч.  

Без Николе Калинића на клупи, Далић нема резервног нападача.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести