Суперлига: Спартак узео бодове на крову

На премијери 21. кола - дерби за Европу и то какав! Фудбалери Спартака славили су на „крову” ТЦ „Стадион” против Вождовца 3:2 (1:0) у дуелу који је „голубовима” можда и донео трећу позицију пред одлазак на зимску паузу, с тим да на тој позицији још једино може да их угрози Чукарички.
spartak.jpg
Фото: Youtube Printscreen

Виђено је пет голова, брз фудбал, али и неколико спорних судијских одлука...

Спартак је повео у 26. минуту када је Миле Савковић прелепо пласирао лопту у мрежу са ивице казненог простора, да би од тог момента Вождовац био бољи ривал. Били су надомак изједначења „змајеви” на старту другог дела игре преко Георгијевића, али само десетину секунди касније - велика казна. У казненом простору су у дуелу били Милош Михајлов и Бојан Чечарић, а арбитар Јовановић је показао на „белу тачку”, мада није до краја јасно да ли је уопште било контакта. Прецизан са 11 метара био је Ђорђе Ивановић, коме је то био 11. гол у сезони, да би Александар Филиповић у 79. минуту одличним полуволејом учинио завршницу занимљивијом. Тада је уследила брза контра Ивановића по левој страни и пас за Савковића који је био на десној - и гол за 3:1.

Можда и из офсајда, а незадовољства због суђење било је и у 85. минуту када је Ћирковић донео други гол Вождовцу, пошто је налетео на лопту која је погодила пречку после шута Андрије Луковића, а гости су се бунили због тога што су сматрали да је стрелац гола играо руком. Нервозе је било незнатно касније када је Милош Остојић истрчао и рушио једног играча Вождовца, али добио само жути картон за тај фаул. То је уједно било и последње узбуђење на мечу.

Вождовац – Спартак 2:3 (0:1)

БЕОГРАД: ТЦ “Стадион”, гледалаца: 500, Судија: Јовановић. Стрелци: Филиповић у 79. и Ћирковић у 85. минуту за Вождовац, а Савковић у 26. и 82. и Ивановић у 52. минуту ( са пенала ) за Спартак. Жути картони: Михајлов (Вождовац), Торбица и Остојић (Спартак).  

ВОЖДОВАЦ: Поповић, Ћирковић, Дуроњић (Зец), Филиповић, Гаврић (Ступаравић), Георгијевић, Луковић, Михајлов, Павловски (Павловић), Петровић, Срећковић.

СПАРТАК : Остојић, Цецарић, Хјадин, Ивановић, Керкез, Радовановић, Савковић (Ћаласан), Шимура (Главчић), Стојковић, Торбица, Вукчевић (Абаз).

У осталим утакмицама играју, субота: Рад - Мачва (13 сати), Раднички Ниш - Чукарички (13), Војводина - Јавор (13), Земун - Радник (13), Младост Лучани - Бачка (15). Недеља: Напредак - Партизан (14), Црвена звезда - Борац Чачак (16.30).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести