Суперлига: Европски и војвођански дерби за крај историјске јесени

БЕОГРАД: Најуспешнија јесен у новијој историји српског клупског фудбала, у којој су Црвена звезда и Партизан изборили пласман у нокаут фазу Лиге Европе, завршава се у среду 156. вечитим дербијем, који овај пут са пуним правом може да се назове: Европски дерби.
superliga
Фото: Dnevnik.rs

Дуел 22. кола Суперлиге Звезда дочекује са девет бодова више у односу на актуелног шампиона, па се слободно може рећи да црно-бели, који у последњих пет међусобних мечева рацунајући и Куп не знају за пораз, имају императив победе.

Уколико би Звезда победила предност на зимској паузи била би 12 бодова, скоро недостижна, чак и кад се преполове бодови, уочи плеј-офа.

У сенци дербија одиграће се преосталих седам утакмица, а најзанимљивији ће бити локални дерби између Спартака и Војводине, која је без тријумфа већ шест утакмица, као и гостовање Радничког из Ниша у Сурдулици са жељом да упише пети тријумф у низу.

Распоред 22. кола Суперлиге: Бачка – Земун (13 сати), Борац – Младост, Чукарички – Рад, Јавор – Напредак, Радник – Раднички, Спартак Суботица – Војводина (15 сати), Мачва – Вождовац (17 сати), Партизан – Црвена звезда (18 сати).

Табела: Црвена звезда 56 бодова, Партизан 47, Спартак 39, Раднички 36, Вождовац 35, Чукарички 35, Војводина 32, Напредак 31, Младост 27, Радник 25, Мачва 23, Земун 21, Бачка 18, Борац 15, Јавор 15, Рад 14.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести