Суперлига: Натхо немилосрдан против Новосађана

У дербију 13. кола Суперлиге Партизан је убедљиво савладао Војводину и показао да га није много уздрмала рана елиминација из купа.
ФК Партизан/Натхо је одиграо одличну утакмицу
Фото: ФК Партизан/Натхо је одиграо одличну утакмицу

Ваљак је доминирао током целе утакмице а преломан тренутак био је у 26. минуту када је Воша остала са играчем мање јер је због другог жутог картона искључен Јеличић.

Партизан је боље почео меч а Рикардо је за кратко време упропастио три добре шансе. Два пута лоше је шутирао главом а једном се спетљао у петерцу Новосађана. Војводина је превише бојажљиво ушла у меч, није била отресита – остављала је много простора црно-белима. Партизан је играо добро, користио сваку прилику за контру и после једне такве у прилици је био Мениг али је Царевић одбранио. Холанђанин је и мало потом добро нишанио: замало преко гола. Што нису успели црно-бели успели су играчи Војводине сами себи да ураде. Киксирали су Новосађани у свом казненом простору што је искористио Натхо да постигне гол. Слична ствар десила се само мало касније само што је епилог био једанаестерац за Партизан. Топић је направио проблем Јеличићу који је морао да фаулира Рикарда и то је била најстрожа казна. Сигуран са беле тачке поново је био Натхо. Лош дан Новосађана зачињен је другим жутим односно црвеним картоном Јеличића, после којег је питање победника било решено. Партизан је све дилеме могао да реши у 30. минуту али је Царевић био сигуран. Мало потом Рикардо је постигао гол али је он оправдано поништен због офсајда. И, мало после тога, на асистенцију ВАР собе поништен је био и погодак Марковића, а нијансе су одлучивале да ли је била недозвољена позиција, а показало се да јесте.

Како је одиграо прво тако је Партизан почео и друго полувреме па је убрзо имао шансу преко Рикарда али је он погодио спољни део мреже. Ипак, у једном тренутку црно-бели су се одлучили да чувају вођство и прете из контри. То се није чинило као добра одлука јер су Новосађани полако почели да прете. Није било великих шанси али јесте улазака у шеснаестерац. Ипак, Партизан је био опасан из контри па је Траоре морао да спашава једну ситуацију. У 61. минуту Натхо је одлично извео корнер, Филиповић још боље реаговао главом и решио победника меча. Војводина је тек тада створила праву шансу када је Чумић шутирао мало искоса а Поповић одбранио.

Прелепим голом из слободног ударца Урош Николић је смањио на 3:1, али мало потом Самед Баждар поставио је коначних – 4:1.

Партизан – Војводина 4:1 (2:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 8.000. Судија: Митић (Лесковац). Стрелци: Натхо у 17, (из пенала) у 23, Филиповић у 61. и Баждар у 85. за Партизан а У. Николић у 83. минуту за Војводину.    Жути картони: Баждар (Партизан) а Јеличић, Бјековић  (Војводина). Црвени картон: Јеличић (Војводина).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Филиповић 7, Марковић 6,5, Вујачић 6,5, Урошевић 6,5, Белић 7 (Баждар 7), Фејса 6,5 (Траоре), Дијабате 7, Натхо 8,5 (Андраде), Мениг 7 (Јовић 6,5), Рикардо 6,5 (Павловић 6,5).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Бјековић 6 (Лазаревић), Јеличић 6, Траоре 6, Ђорђевић 6 (Антонијевић), Милосављевић 6, Топић 6, Барај 6 (У. Николић 7), В. Симић 6, Малбашић 6 (Витас 6), Н. Николић 6 (Чумић 6,5).  

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести