Суперлига Србије: Нови неуспех Партизана

Фудбалери Вождовца забележили су важну победу, а Партизан још један пораз у Суперлиги Србије. „Змајеви“ су паметније одиграли од црно-белих и са нова три бода приближили се месту које води у плеј-оф.
vozdovac partizan, fk partizan
Фото: Duel Voždovca i Partizana, foto: FK Partizan

Много боље утакмицу је почео домаћин. Вождовац је у 12. минуту имао велику прилику преко Луковића, који је изашао сам испред Кљајића, али је овај одбранио. Јаким пресингом домаћи су брзо одузимали лопту црно-белима који никако нису могли да се повежу. Утакмица је имала темпа, трудили су се и једни и други, али није било претеране лепоте. Врло брзо створила се и нервоза, пре свега код Немање Николића, који је и на ,,вечитом дербију“ показао да му мирноћа није јача страна. Партизан је први пут припретио у 25. минуту када је Закарић, уместо да дода слободном Косовићу, одлучио са дистанце да шутира, и погрешио. Дуел две екипе, од којих је једној победа требала у борби за плеј-оф, другој у припреми утакмице Купа, који је остао једино такмичење у којем су конкурентни, није испунио очекивања. Играло се шаблонски, без много импровизације и креативности, које су неопходне у оваквим мечевима. Залагање није било довољно, требало је храбрости да се уради нешто више и да се искочи из просека. У 33. минуту Павловић је могао да доведе Партизан у вођство, али је главом нишанио поред гола. У финишу првог полувремена црно-бели су показали нешто из свог репертоара, али без резултата.

У наставку, Вождовац је кренуо нешто агилније, па је убрзо имао покушај преко Трујића, али је Кљајић одбранио. Сасвим заслужено домаћи су дошли у вођство у 60.минуту. Бојан Остојић погрешио је пред својим шеснаестерцем, лопту је узео Срнић, изашао испред Кљајића и савладао га. То је био знак да Зоран Мирковић у игру убаци Данила Пантића и покуша да преокрене резултат. Живнули су црно-бели, али су доста грешили у завршници акција. Ипак, у великој шанси је био Шћекић, али је његов ударац главом фантастично зауставио Илић. Партизан је нападао, Вождовац се мудро бранио, па из контри претио и из једне такве умало није увећао -ођство, али је Луковић са 15-16 метара погодио стативу. Зоран Мирковић је потом у игру увео и Георгијевића и са тројицом нападача покушао да стигне барем до изједначења, али у томе није успео и остало је 1:0.

И. Лазаревић

ВождовацПартизан 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион Вождовца, гледалаца: 1.000. Судија: Марковић (Београд). Стрелац: Срнић у 60. минуту. Жути картони: Куртић (Вождовац), а Павловић и Зђелар (Партизан).

ВОЖДОВАЦ: Илић 6,5, Ћирковић 6, Матовић 6, Јовановић 6, Микић 6,5, Павловић 6,5, Срнић 7 (Куртић 6), Трујић 6,5 (Машовић), Луковић 6,5, Арсић 6, Ступаревић 6.

ПАРТИЗАН: Кљајић 6,5, Вулићевић 6, Остојић 5,5, Павловић 6,5, Шеховић 6, Зђелар 6, Шћекић 6,5 (Георгијевић), Закарић 6,5, Косовић 6,5 (Пантић 6,5), Николић 6, Рикардо 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести