Суперлига: Пешић поново шампиону донео сва три бода

Фудбалери Црвене звезде успели су да преболе пораз од Трабзона и у 12. колу Суперлиге савладају Напредак.
ФК Црвена звезда
Фото: ФК Црвена звезда

Ово је њихов други узастопни тријумф у првенству, самим тим и атмосфера је много боља.

Од почетка су црвено-бели имали иницијативу али тешко су долазили до прилика. Све је то углавном било стихијски, без правих акција; недовољно да се пробије чврста одбрана Крушевљана. Тек у 37. минуту Београђани су имали прву праву прилику када се Родић нашао у изгледној позицији а Петрић зауставио његов ударац. Потом је у фантастичној шанси Гобељић али очајно шутира. На концу, Катаи је добро шутирао а голман Напретка поново био сигуран. Пре тога, иако превасходно оријентисан на дефанзиву, гост је имао неколико добрих акција а после једне-  прилике су имали Путинчанин и Чечарић: ниједан није успео да смести лопту у мрежу. Полувреме је завршено великом шансом Пешића и још једном одбраном Петрића.

И, друго полувреме настављено је иницијативом домаћих али опет јаловом. Игра је била спора, без енергије, без утрчавања из другог плана: смаим тим и безопасна по Крушевљане. Додуше и они су били добро постављени позади и затварали пролазе ка свом голу. Иницијатива се ипак исплатила у 68. минуту, када је Катаи добро центрирао са леве стране а Пешић главом сместио лопту у мрежу. Одмах је прилику да реши меч имао Драговић али је његов шут главом зауставио Петрић. Кангва је постигао гол али је он поништен због претходне игре руком овог фудбалера.

Остало је 1:0.

Црвена звездаНапредак 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 7.000. Судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелац: Пешић у 68. минуту.  Жути картони: Гобељић (Црвена звезда) а Керкез (Напредак).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Ераковић 6, Драговић 6,5, Родић 6,5, Мијаиловић 6 (Иванић), Канга 6,5, Букари 6 (Бен 6), Николић (Кангва 6), Катаи 7, Пешић 7 (Митровић).

НАПРЕДАК: Петрић 6, Вукајловић 6, Керкез 6, Ђековић 6, Путинчанин 6, Крстић 6 (Пантић), Болха 6, Чечарић 6 (Јовановић), Мићин 6 (Стевановић), Бастајић 6, Матић 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести