Суперлига: Победа Чукаричког против Младости ГАТ

Чукарички је победом против екипе Младост ГАТ – 2:0, другом ове сезоне, затворио календарску 2022. годину, па ће пролећни део сезоне дочекати на четвртом месту.
ФК Чукарички/Роган је био стрелац првог гола
Фото: ФК Чукарички/Роган је био стрелац првог гола

Искористили су бело-црни своје прилике у првом полувремену, за разлику од Новосађана. Најпре је погодио млади репрезентативац Србије Виктор Роган, главом је интелигентно матирао Милојевића у 30. минуту, за свој првенац у сениорској конкуренцији. Шест минута касније предност је удвостручио Ивановић.

Прву прилику на мечу имали су гости, преко Арсића, али је његов ударац искоса са леве стране шутирао преко гола Чукаричког. Сјајну прилику млађи новосадски суперлигаш пропустио је у 21. минуту, Арсић је одлично проиграо Поповића, овај је додао до Мандића, који је са четири метра шутирао, а лопта је погодила Белића. У наставку акције, Радуловић је шутирао преко гола Брђана.

Чукарички је повео из прве озбиљније акције, у 30. минуту Ендијае је повукао напад, додао до Тошића, овај је са леве стране центрирао, Бадамоси није стигао до лопте, али јесте Роган, који је изузетно прецизним удрацем главом савладао Милојевића - 1:0. Шест минута касније бело-црни су дуплирали предност. Лучић је центрирао са десне стране, Ендијае главом захватио лопту, а све то је испратио Ивановић који је снажним ударцем закуцао лопту у мрежу гостију – 2:0.

У 44. минуту први корнер за Чукарички, извео га је Доцић, Бадамоси је главом захватио лопту, а после карамбола у шеснаестерцу Младости лопту је на гол-линији зауставио Арсић. И наредни корнер, у 58. минуту, донео је одличну прилику за екипу Душана Керкеза, Доцић је овога шпута тражио Ковачевића, који је умакао чуварима на првој стативи, али је са пет метара шутирао поред гола Милојевића.

Врло добар је био и покушај Петковића у 72. минуту, али је после шута дефанзивног везисте са 17 метара Милојевић успео да одбрани. Четири минута касније одличан покушај Аџића, али се после нејговог ударца са 15 метара затресла пречка гола Младости.

Чукарички - Младост ГАТ 2:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду. Гледалаца: 500.Стрелци: 1:0 – Роган у 30, 2:0 - Ивановић у 36. минуту. Судија: Новак Симовић. Помоћници: Никола Ђоровић и Милош Симовић. Жути картони: Денић, Мандић (Младост), Аџић (Чукарички).. Црбени картон: Ристовсски (тренер Младости ГАТ))

ЧУКАРИЧКИ: Белић, Роган, Тошић, Ковачевић, Доцић (од 71. Сисоко), Ивановић (од 62. Аџић), Вујадиновић, Бадамоси (од 82. Спасојевић), Лучић (од 71. Ковач), Петковић (од 82. Томовић), Ендијае.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Илић, Поповић (од 62. Марушић), Димитров (од 46. Бабић), Арсић, Денић (од 84. Маричић), Мандић, Танасијевић, Млађовић, Радуловић (од 84. Радоман), Максимовић (од 46. Секулић).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести