СУПЕРЛИГА Победа Звезде по снегу на Бановом брду

БЕОГРАД: Црвена звезда на зимску паузу одлази са још једном победом. У дербију 21. кола Суперлиге Србије заслужено је савладала Чукарички и зацементирала водећу позицију на табели.
Boaći pogodio za trijumf crveno-belih Foto: crvenazvezdafk.com
Фото: Боаћи погодио за тријумф црвено-белих Фото: crvenazvezdafk.com

Кренула је чета Владана Милојевића агресивно и врло брзо је остварила превласт на терену. Била је гостујућа екипа та која се питала за све, напади су се ређали у низу, па „брђани“ низу знали са које стране им прети већа опасност. Црвена звезда је била далеко боља и већ у уводним минутима имала је изванредне прилике преко Дегенека и Боаћија, али ови нису били прецизни. Када је и Симић још пропустио изузетну шансу јавила се помисао да би гостима то могло да се освети, али, није.

У 24. минуту Пушкарић је у свом шеснаестерцу неспретно стартовао на Боаћија и судија Лукић је без размишљања показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Бен. Мислило се тада да ће домаћи тотално пасти, али уместо тога успели су да изједначе. Стевановић је прошао по левој страни, одиграо на пеналтик до Стојановића, а овај пласирао лопту у мрежу. Одмах потом и Овусу је у великој прилици, али је Борјан сигуран. А, онда – ново вођство црвено-белих. Крстичић је повукао контру, одиграо у шеснаестерцу ка Боаћију, који је савладао Стевановића.

И друго полувреме је почело агресивно. Црвено-бели су већ у 48. минуту створили велику шансу преко Ебесилија којег је фаулирао Копитовић и то је био нови једанаестерац. Штопер Чукаричког је због тог старта добио други жути, односно црвени картон, а ударац Бена са беле тачке зауставио је Стевановић. Бројчано надмоћнији црвено-бели наставили су са притиском, али и домаћин је био опасан из контри. После једне такве Мудрински је био у прилици, али се није снашао најбоље и све је пропало. Развила се велика борба, имала је и Црвена звезде добре прилике, али их није искористила. У финишу темпо је опао и остало је 1:2.

И. Лазаревић

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (1:2)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца: 500. Судија: Лукић (Београд). Стрелци: Стојановић у 28. за Чукарички, а Бен (из пенала) у 24. и Боаћи у 30. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Пушкарић, Стојановић, Копитовић, М. Стевановић (Чукарички). Црвени картон: Копитовић (Чукарички).
 

ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић 7, Копитовић 6, Пушкарић 6, Шапић 6, М. Стевановић 7, Доцић 6, Ђорђевић 6 (Видосављевић 6), Стојановић 7 (Тедић 6), Богосавац 6,5, Овусу 6,5, Мудрински 6.
 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6,5, Савић 6, Дегенек 6,5, Гобељић 6, Јовичић 6, Крстичић 6,5 (Јованчић 6,5), Бен 7, Ебесилио 7 (Чаушић 6), Симић 6,5, Боаћи 7,5.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести