СУПЕРЛИГА: Раднички прегазио Пролетер (3:0)

Фудбалери Пролетера доживели су убедљив пораз у Нишу у првом колу Суперлиге.
Proleter Radnicki/D. Ivanic
Фото: Дневник/Д. Иванић

Раднички је већи део посла урадио већ у првих 45. минута, да би пред крај меча ставио и тачку на дуел у којем је дошао до три бода. Нишлије су после ране елиминације из квалификација за Лигу Европе од Флоре из Естоније имале императив победе у овом сусрету. Њихов шеф стручног штаба Симо Крунић имао је захтеван задатак пред собом јер је после кратке приче о такмичењу у Европи морао да опорави екипу и поготово психички је припреми за сусрет са Новосађанима.

С друге стране тим са Слане баре понадао се да ће моћи до изненађења као и Флора, користећи евентуални умор Нишлија, које су саме рекле да су после елиминације имале пар непроспаваних ноћи.

Није, међутим, стратег Пролетера Милић Ћурчић имао среће у дебитантској утакмици у суперлигашком каравану. Раднички је са два гола у року од 13 минута у првом полувремену направио велики корак ка важном тријумфу. Мрежу Новосађана “начео” је Нома већ после 11 минута игре, да би на 2:0 повисио Михајловић у 24.

Ни Ћурчићева трострука измена у другом полувремену није довела до жељене игре, а слично је реаговао и стратег домаћина. Крунић је у игру најпре увео Мелега, а потом и Батровића, који је после само два минута на терену у 77. постигао гол за коначних 3:0 и победу која ће на неки начин ублажити пораз од Флоре и означити успешан почетак Нишлија у домаћем првенству, на које ће се сада максимално фокусирати.

КБ.

НИШ: Стадион Чаир, гледалаца: 400, судија: Николић. Стрелци: Нома у 11, Михаловић у 24, Батровић у 77. минуту.

РАДНИЧКИ: Кнежевић, Бондаренко, Чумић, Ђорђевић, Јирка, Михајловић, Нома (Мелег), Остојић, Стевановић, Тодоровски, Томић (Батровић).

ПРОЛЕТЕР: Петрић, Андрејевић, Балабановић (Једигаријан), Чоловић, Јовановић (Марјановић), Леандро, Миросављев, Митровић, Новаковић, Пејић (Пантић), Радиновић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести