Суперлига Србије: Расположени Пазарци надиграли Новосађане

Желели су фудбалери Војводине нову победу, а доживели су класичан нокаут после првих 45 минута сусрета у Новом Пазару.
Ј. Грлић/Зукић у дуелу са фудбалерима Новог Пазара
Фото: Ј. Грлић/Зукић у дуелу са фудбалерима Новог Пазара

Расположени домаћин одиграо је сјајно, у свему надвисио госте из Новог Сада и заслужио да се на крају радује убедљивој и (не)очекиваној победи. Јесу, додуше, припретили ученици тренера Ненада Лалатовића већ у првом нападу, када су извели опасан напад по десној страни, али је Курдић лопту избио у нимало наивној ситуацији.

У 13. минуту и 14. минуту шутеве су опробали и Дејан Зукић, односно Немања Човић, али је голман Дробњак зауставио те ударце. Први шут на гол који је чувао голман Горан Вуклиш, Пазарци су извели у 16. минуту после шута Маринковића, а потом је у лепој шанси после центаршута агилног Томића био и тамнопути Сисе, чији је био изблокиран и лопта је завршила у корнеру.


Искључење Лалатовића

У тренуцима када је Нови Пазар постигао и трећи гол, судија Петар Пипер показао је пут у свлачионицу шефу стручног штаба Војводине Ненаду Лалатовићу.

Шта се зааиста догодило, тешко је рећи, тек у наставку сусрета Новосађане је поред аут-линије водио Лалатовићев асистент Драган Шарац.


А онда је кренула серија Новог Пазара.. У 27. минуту повела је екипа у плавим дресовима. Изузетно споро и некако тромо враћали су се Новосађани у одбрану, могао је најпре Сисе да шутира, онда је ту прилику имао и Томић, да би лопта на крају дошла до Луке Марковића, који јој је пронашао пут до десног доњег угла гола тима тренера Ненада Лалатовића. То као да није био сигнал гостима да се прену, па је само два минута касније поново Марковић лепо прихватио лопту и сместио је у ближи угао гола Војводине. Страсти су се ускомешале, виђено је неколико оштријих, али недосуђених стартова на обе стране, али све то као да није посебно утицало на госте да се тргну и заиграју нешто брже. Напротив, домаћин је био конкретнији, опаснији и бржи, што је резултирало и трећим голом Луке Марковића, који је тако крунисао своју и сјајну партију свог тима за вођство од огромних 3:0.

Чак четири измене начинио је стручни штаб Војводине на великом одмору. Једноставно, никоме није било до чекања, па су у црвено-белом табору решили да зауставе кола која су се нашла на жестокој низбрдици. Питали су се, међутим, и изузетно расположени фудбалери Новог Пазара, који нису одустајали од чврсте, заправо одличне одбране и стреловитих контри које су из ње простицале. Тек у 58. минуту видели смо прву конкретнију акцију Новосађана, када је шутирао с 15 метара Младеновић, али је лопта отишла преко гола. Лопта је била много чешће у поседу гостију, али то није посебно бринуло тим тренера Колашинца, који је веома лако отклањао и наговештај евентуалних непријатности пред својим голом. Чували су домаћи рутински велику предност, а утисак је био да снаге да ураде нешто више, Новосађани просто - немају.

Ипак, у 70. минуту лепо је по десној страни прошао Никола Андрић, центрирао пред Дробњаков гол, а најсналажљивији био је први стрелац Војводине Петар Бојић, који је ударцем главом смањио резултат. У 76. минуту Мркаић је упутио ударац главом под пречку, али је голман Новог Пазара одлично интервенисао и избацио лопту у корнер. На другој страни, у 79. минуту веома лепо шутирао је Перић, замало поред Вуклишовог гола. Минут пре краја, Вукадиновић је тестирао голмана домаћег тима, али је Дробњак одлично интервенисао, потврђујићи тако велику и значајну победу Пазараца.

А. Предојевић

Нови Пазар – Војводина 3:1 (3:0)

НОВИ ПАЗАР: Градски стадион, играно без публике, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Марковић у 27, 29. и 44. за Нови Пазар, а Бојић у 70. минуту за Војводину. Жути картони: Ресић, Живић (Нови Пазар), а Младеновић (Војводина). Црвени картон: Ненад Лалатовић (тренер Војводине) у 45. минуту.

НОВИ ПАЗАР: Дробњак 7,5, Влајковић 7, Маринковић 7,5 (Делимеђац -), Тртовац 7,5, Живић 7, Курдић 7, Сисе 7,5, Томић 8 (Н. Ковачевић -), Ресић 7 (Перић 7), Драгутиновић 7 (Недељковић 7), Марковић 9 (Аганспахић 7).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 6, Андрић 6, В. Ковачевић 5,5 (Ђорђевић 6), Саничанин 6 (Ђуричин -), Деветак 5,5, Дринчић 6, Вукадиновић 6, Зукић 5,5 (Стојковић 6), Човић 5,5 (Мркаић 6), Гемовић 5 (Младеновић 5,5), Бојић 6.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести