Суперлига: Рутинска победа црно-белих

У 16 колу Линглонг суперлиге фудбалери Партизана рутински су поразили Инђију. Рани гол Тошића одредио је ток меча, у којем изабраници Александра Јањића нису имали ни снаге ни знања да нешто више ураде.
Фонет/ФК Партизан
Фото: Фонет/ФК Партизан

Намеран да залечи ране после пораза од Манчестер јунајтеда ,,парни ваљак“ је кренуо свом силом на Инђију. Већ у 5 минуту је имао прилику, када је из гужве у шеснаестрецу гостију Шћекић шутирао и погодио пречку. Инђија је имала офанзивних аспирација, али ништа озбиљније није успевала да уради.

Уместо тога – умало 2:0 за црно-беле. Тошић је шутирао из слободног ударца, а Прековић одбранио.

Нешто касније, популарни Бамби, ипак, постиже гол. Садик је вешто проиграо искусног везисту, који је рутинерски затресао мрежу. Партизан је у потпуности контролисао меч, али блиставим акцијама није се ситицао. И умор је учинио своје код Београђана, који су после раног вођства више желели да са што мање ризика приведу утакмицу крају. У таквој ситуацији није било ни много шанси, тако да је прво полувреме остало врло сиромашно.

Друго полувреме иако је почело у лаганом ритмо врло брзо је донело други гол. Црно-бели су повели са 2:0, а стрелац је после корнера и слабо захваћене лопте Павловића – Шћекић. Партизан као да је потом појачао ритам и већ у 53 минуту заслужио је једанаестерац. У казненом простору фаулиран је Асано, а исти играч и извео је најстрожу казну и постигао гол на свој 25 рођендан. Узвратила је, потом и Инђија, али лопта није хтела у мрежу. А, на другој страни Сума погађа стативу.

Од уласка у игру Бране Илића Инђија се пробудила, све више је претила, али фалила је завршница. Или су момци Александра Јањића били непрецизни или шутирали право у голмана Кљајића. Остало је – 3:0.

Партизан – Инђија 3:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 5.000. Судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Тошић у 18, Шћекић у 51 и Асано (из пенала) у 53 минуту. Жути картон: Јовановић (Инђија).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Лутовац 6, Остојић 6 , С. Павловић 6 (Вујачић), Брежанчић 6,5, Здјелар 6,5, Шћекић 7 (Л. Павловић 6,5), Тошић 7, Сума 6,5, Асано 7, Садик 6,5 (Ивановић).

ИНЂИЈА: Прековић 6, Димитријевић 6, Рогач 6 (Б. Илић 6), Видић 6, М. Илић 6, Јосовић 6, М. Јањић 6, Јовановић 6, Бјеличић 6, Милосављев 6,5 (Рајевац), Бастајић 6 (Бањац 6,5).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести