СУПЕРЛИГА: Шампион рутински против Ивањичана; Црвена звезда – Јавор 2:0 (2:0)

БЕОГРАД: У првом колу нове сезоне Суперлиге Србије фудбалери Црвене звезде рутински су савладали јавор. Ни једног тренутк се није постављало питање победника па су црвено-бели лепу увертиру пред меч квалификација за Лигу шампиона, против Хелсинкија 24. јула.
1
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Фаворит је од почетка кренуо агресивно па је Милуновић врло брзо био у шанси, али је главом шутирао преко гола. Одмах потом, Марин спрема прилику за Павкова, али овај није стигао до лопте и све је пропало.

У 13. минуту припретио је и Јавор, али је Борјан зауставио ударац Петковића. Није био јак темпо на стадиону ,,Рајко Митић“, али је меч био садржајан, имало се шта видети. А, у 28. минуту – вођство Црвене звезде. Марин је проиграо на пеналтику Јовичића, а овај из прве послао лопту у мрежу. Јавор се није предавао па је убрзо Долмагић добро шутирао, али је Борјан одбранио.

Нешто касније и Марин добро гађа, али тик поред стативе. У 38. минуту Бен је у сјајној шанси, али шутира непрецизно. А, нешто касније над овим играчем је направљен једанаестерац.

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Ђерић је несмотрено стартовао на нападача Црвене звезде, скривио најстрожу казну и добио други жути, односно црвени картон. Прецизан са беле тачке био је Бен.

Бројчано надмоћнији и у другом полувремену црвено-бели су доминирали па се само постављало питање са колико ће голова у мрежи кући бити испраћен Јавор.

Чета Владана Милојевића је притискала, долазила до шеснаестерца гостију, улазила у саму завршницу. Али, поготка није било. Временом је темпо пао и мало тога је било за видети. Ивањичани су покушавали како-тако да стигну бар до почасног гола, али озбиљнијих прилика нису имали.

Остало је 2:0.

И. Лазаревић

 

БЕОГРАД: стадион "Рајко Митић“, гледалаца: 6.000. Судија: Лукић (Београд). Стрелци: Јовичић у 28. и  Бен (из пенала) у 43. минуту. Жути картони: Бен (Црвена звезда), а Пишчевић, Ђерић (Јавор). Црвени картон: Ђерић (Јавор). 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 6, Милуновић 6,5, Бабић 6, Жандер 6 (Симић 6), Јовичић 7, Иванић 6,5 (Вулић 6), Јевтовић 6,5, Марин 7, Бен 6,5, Павков 6,5 (Боаћи 6).

ЈАВОР: Јеврић 6, Ђерић 6, Колаковић 6, Амановић 6, Јевремовић 6, Пишчевић 6 (Маричић 6), Кувељић 6, Долмагић 6, Петковић 6,5 (Севић 6) Марковић 6 (Јовановић 6), Мркаић 6.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести