Суперлига: Шампион се реванширао Крагујевчанима

Серијом 5-0 у завршници првог сета одбојкаши Војводине преокренули су резултат, добили ту деоницу и тако су преломили утакмицу против Радничког.
Дневник/Ф. Бакић
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Максималним тријумфом у 13. колу Суперлиге, првом у наставку домаћег шампионата, првак се реванширао Крагујевчанима за једини првенствени пораз ове сезоне.

Новосађани су у Шумадији кикснули на почетку Суперлиге и сада су узвратили истом мером. Направили су црвено-бели одличну увертиру за предстојећи сусрет Лиге шампиона, који их очекује у среду када гостују француском Монпељеу.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Морали су изабраници Слободана Бошкана да јуре резултат у првом сету, пошто су последњи пут водили 4:3 на старту. Били су и три поена у заостатку, али су у кључним тренуцима, после два тајм-аута, на крилима распуцаног Парапунова преокренули са 18:20 на 23:20. Стигли су брзо и до сет лопте (24:21) али су се гости држали још мало, па је Симић искористио трећу прилику за добитак сета – 1:0.


Награда Парапунову

Банка Поштанска штедионица Суперлига сваког месеца бира најкориснијег одбојкаша и одбојкашицу, а сада је коначно ред дошао и на неког из Војводине. Пехар за најбољег у децембру, коректору шампиона Радославу Парапунову, уручио делегат утакмице Зоран Ивовић, а Десимир Блашковић у име Поштанске штедионице чек на 500 евра. 

Фото: Дневник/Ф. Бакић


У налету је била Воша у наставку, одиграла је у једном даху и за тили час дошла до 2:0 и на корак од победе. Раднички је припретио у трећем сету, повео на почетку, али сваку сумњу је Војводина отклонила серијом 5-0 за 18:12, којом је трасирала пут ка убедљивом тријумфу.

ВојводинаРаднички 3:0 (25:23, 25:18, 25:18)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Петровић (Ужице), Савић (Београд).

ВОЈВОДИНА: Симић 6, Милановић, Бајандић, Зечевић, Негић (либеро), Рудић, Кавого, Убипарип 9, Мишковић (либеро), Антуновић, Буцуљевић 4, Парапунов 20, Крсмановић 7, Мехић 5.

РАДНИЧКИ: Иванковић 5, Гоић 2, Пантовић (либеро), Медан, Вукмировић, Милутиновић, Ристић 9, Сташевић (либеро), Благојевић 11, Матић, Радевић 2, Бохарев 2, Станојевић 1, Ковач 3.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести