Суперлига: Сланобарци и Нишлије ремизирали у одложеном мечу 16. кола

На опроштају од јесење полусезоне у одложеном мечу 16. кола Суперлиге фудбалери Пролетера успели су против Радничког након четири пораза да остану непоражени и на одмор оду са вредним бодом.
 Srđan Čolović (Proleter) Foto:Dnevnik.rs
Фото: Срђан Чоловић (Пролетер) Фото:Дневник.рс 

Ништа се до 26. минута и спорног момента није дешавало јер се играло између два шеснаестерца а онда је на набачену лопту у казненом простору Пролетера Чумић био бржи од пратилаца, упутио је ударац, Танасин је избио лопту која је погодила Андрејевића који са саме гол линије избио лопту у поље, али је на интервенцију помоћника Николе Ћоровића судија Широки показао на центар. Жучно су протествовали играчи Пролетера, међутим судија Широки није променио одлуку, а најдебљи крај у гужви извукли су Андрејевић и резервни играч Радиновић, који су зарадили жуте картоне.

Покушавали су Новосађани да се што пре опораве од шока па је на центаршут Ковачевића, Рушевић слабо захватио лопту. Имао је Андрејевић после корнера Чоловића ударац главом уз одбрану Петровића. У првом минуту надокнаде Нишлије су пропустиле да увећају капитал, Мелег је упослио Јирку, а овај несебично желео да асистира Чумићу, који је само неколико метара промашио зицер.

У наставку је била очита жеља домаћих да од првог напада дођу до поравнања. Труд им се и исплатио.Чоловић је на половини гостију упутио употребљиву лопту до Срђана Шћепановића, а овај као тане утрчао у казнени простор и са 15 метара мајсторским потезом лобовао голмана гостију. Изједначујући гол дао је крила Сланобарцима, па је после центаршута Балабановића  па  су врло брзо имали нову прилике. Рушевић се нашао у доброј позицији али је слабо захватио лопту која је била лак плен за Петровића.

Могли су домаћи да стигну до потпуног преокрета. Марјановић је припремио шансу Пејићу, а шут резервисте завршио је преко гола. И гости су озбиљно припретили преко Јирке али је голман Никола Петрић био на месту.

У последњем минуту регуларног дела Пролетер је остао са играчем мање, јер је други жути, односно црвени картон зарадио због испуцавање лопте Андрејевић. Успели су до краја меча домаћи да сачувају реми који је по приказаној игри био и најреалнији исход, мада обе екипе могу да жале за пропуштеним шансама и целим пленом.

Пролетер - Раднички 1:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион « Карађорђе », гледалаца 500, судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Шћепановић у 47. за Пролетер, а Андрејевић у 26. минуту (аутогол) за Раднички. Жути картони: Андрејевић, Леандро, Балабановић, Бабић, Рушевић (Пролетер), а Јирка (Раднички). Црвени картон: Андрејевић у 90. минуту (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7, Андрејевић 7, Леандро 7, Ковачевић 7, Шћепановић 8 (Радиновић 7), Балабановић 7 (Пејић 7), Чоловић 7, Бабић 7,5, Марјановић 7, Рушевић 7 (Пантић).

РАДНИЧКИ: Петровић 7, Тодоровски 7, Стевановић 7, Остојић 7, Л. Ђорђевић 6,5 (С. Ђорђевић 7), Нома 6,5, Сулака 7, Чумић 6,5, Мелег 7, Јирка 7, Михајловић 6,5 (Ђилас 6,5).

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести