Суперлига: Сланобарци намерни да се храбро супротставе Партизану

За стручни штаб и фудбалере Пролетера након слатког минималца са Инђијом данас у Београду предстоји велико искушење.
proleter
Фото: Ј. Грлић

Одлазе на мегдан Партизану који је у Сенти у последњим тренуцима утакмице  избегао пораз. Уз Црвену звезду, Партизан је  једини ривал са којим чета са Слане баре није  остварила повољан резултат.  Стратег тренутно једанаестопласиране екипе Бранко Жигић  осврнуо се на предходни меч са Инђијом.

- Остварили смо у претходном колу вредну победу.Био је евидентан помак у игри у односу на градски дерби што је резултовало освајањем бодова. С обзиром на то да су меч пропустили Лукашевич, Танасин и Ковачевић успех још добија на значају – каже тренер Бранко Жигић.

У наредна четири дана Пролетера очекују утакмице са Партизаном па у недељу са Мачвом.

- Нисмо имали времена за славље јер одлазимо на мегдан, по мени, уз Звезду најбољој екипи у лиги. Доласком Милошевића на место тренер, утисак  је, да црно-бели  тренутно играју најлепши фудбал.Чињеница је да у претходном колу нису приказали очекивану  игру, али без обзира на то, апсолутни су фаворити.После дуела са Партизаном, окренућемо се утакмици са Шапчанима. Пролетер нема намеру да се унапред преда.

- Не преостаје нам ништа друго  него да се храбро супротставимо фавориту, да оставимо што бољи утисак и  да покушамо да останемо непоражени. Верујемо да ће и црно-бели, с обзиром да их очекује вечити дерби, неке битне играче одмарати,  што би било повољно по нас. Идемо да се боримо, па шта буде – поручио је Жигић.

Неизвесно је  учешће Бабића и Радиновића, па би Жигић могао да изведе овај састав: Петрић, Танасин, Андрејевић, Леандро, Митровић, Пејић, Јовановић, Смиљанић, Балабановић, Караклајић и Миросављев.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести