Суперлига Србије: Црвена звезда савладала Раднички

Дуел две екипе које учествују у квалификацијама за европска такмичења припао је Црвеној звезди. Добар фудбал виђен је на стадиону ,,Рајко Митић“, а победника су решили Родић и Бен.
zvezda radnicki
Фото: FK Crvena zvezda

Гости су се представили у сасвим добром издању, нису се уплашили шампиона, кренули су храбро ка голу Борјана. Први су и имали прилику на утакмици па се видело да имају своју рачуницу. Ипак, Црвена звезда је повела у 9. минуту преко Родића који је био у офсајду, али пошто је лоптом пре њега играо Бондаренко из Радничког, заставица је остала спуштена и гол је признат. Играло се офанзивно, ређале су се течне акције, час је нападала Црвена звезда час Раднички. Код Нишлија најистакнутији је био Ранђеловић, који је Београђанима задавао доста мука по боку. Њему уз раме био је Грбић, који се нон-стоп шуњао иза одбране Црвене звезде. Код домаћина добар је био Ебисилијо који је показао да има завидан квалитет, а њему уз раме Гобељић, који је поред дефанзивних солидно решавао и офанзивне акције свог тима. У 42. минуту у великој шанси за Раднички био је Мркић, али је у последњем тренутку изблокиран.

Наставиле су Нишлије са иницијативом и све више повијале одбрану Београђана. То је био знак да Владан Милојевић у игру уведе Бена и Срнића и од тада су ствари кренуле набоље за црвено-беле. Стојилковић је одмах имао шансу за гол која би решио све дилеме, али је био непрецизан. Домаћи су преузели поптуну иницијативу и ређали прилике пред голом Радничког. Посебно се истакао нападач Бен који се изузетно кретао у простору. Београђани су подсетили на издање из реванша са Судувом, у којем су пружили сјајну партију. Никола Стојиљковић је из игре изашао у 70. минуту, а очигледно је да још није у правој форми. Поред све жеље Нишлија да изједначе, Црвена звезда је позиционо деловала веома сигурно и није дозвољавала никакве непријатности. Напротив, црвено-бели су повисили на 2:0 преко Бена, из једанаестерца, који је над Гобељићем начинио Ранђеловић.

И. Лазаревић  

Црвена звездаРаднички 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 10.000, судија: Стојилковић (Земун). Стрелци: Родић у 9. и Бен (из једанаестерца) у 89. минуту. Жути картони: Гобељић, Родић (Црвена звезда), Грбић (Раднички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 7, Бабић 6, Дегенек 6, Родић 6,5, Јованчић 6, Крстичић 6,5, Јевтовић 6 (Бен 7), Ебисилијо 7, Мелег 6 (Срнић 7), Стојиљковић 6,5 (Јовељић 6).

РАДНИЧКИ: Живковић 6,5, Аксентијевић 6,5, Бондаренко 6, Панков 6, Станковић 6, Нома 6, Мићић 6 (Јовановић 6), Ранђеловић 7, Стојановић 6,5 (Станисављевић 6), Грбић 7, Мркић 6 (Никодијевић 6).

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести