Суперлига Србије: Хаскић донео радост Нишлијама у дуелу са Партизаном

Раднички је у дербију 25. кола победио Партизан и показао да је у овом тренутку боља екипа.
partizan radnicki, fk partizan
Фото: Дуел Партизана и Радничког, фото: ФК Партизан

Нишлије сада имају 11 бодова исред црно-белих, што је лепа залиха, док је црно - белима угрожено и треће место, јер се Чукарички приближио на само три бода.  Почело је динамично у Хумској, ређала су се узбуђења на обе стране. Партизан је био нешто активнији, за кратко време упутио је два шута на гол Нишлија, али без резултата. Гости су узвратили после прекида, када су црно-бели једва избацили лопту из свог шеснаестерца. У 10. минуту одлична акција домаћина, Ђерлек је проиграо Милетића, овај је центрира, али је Ристић отклонио опасност.   

Гости су доста експлоатисали свог најбољег играча Ранђеловића, али Н. Р. Милетић био је бољи у дуелима са њим. Партизан је углавном претио преко крила, али није успевао да створи озбиљније шансе. Раднички се представио у лепом светлу, стриктним маркацијама супроставили су се Партизановој офанзиви. Од 34. минута преузели су и иницијативу и у 44. минуту стигли до вођства, спретни Хаскић је био стрелац.


Навијачи вређали Лалатовића

Добру фудбалску представу у дербију 25. кола покварили су навијачи Партизана. Најстрашније увреде упутили су на рачун породице, односне супруге тренера Радничког Ненада Лалатовића.


Када је видео да је враг однео шалу тренер Партизана Зоран Мирковић је на старту другог полувремена увео Пантића, за којег се веровало да може да направи разлику. Црно-бели су наметнули јак ритам, али без неких течних акција, углавном се све сводило на индивидуалне покушаје. Мирковић је увео и трећег нападача што, али када су долазило до казненог простора Нишлија грешили су или као Рикардо били себични.Нишлије су се жустро бориле и сачувале минимално вођство.

И. Л.

ПартизанРаднички 0:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 8.752. Судија: Јовановић (Београд). Стрелац: Хаскић у 41. минуту. Жути картони: Пантић, Валијенте (Партизан), Хаскић, Ђорђевић, Бондаренко, Ристић (Раднички).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Н. Р. Милетић 6,5, Валијенте 6, Павловић, 6 Н. Г. Милетић 6,5, Шћекић 6, Косовић 6,5 (Стевановић), Тошић 6 (Пантић 6,5), Ђерлек 6,5 (Георгијевић 6), Николић 6,5, Рикардо 6,5.

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Тодоровски 6, Панков 6,5, Црномарковић 6,5, Ђорђевић 6, Бондаренко 6,5, Дринчић 6,5, Којашевић 6 (Нома 6), Ранђеловић 7 (Петровић), Грбић 6,5, Хаскић 7 (Никодијевић).

Мирковић: Честитам Радничком, немам шта да замерим играчима

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је после вечерашњег пораза од Радницког из Ниса са 1:0 у дербију 25. кола Суперлиге, да нема шта замери својим играчима.

"Честитао бих екипи Радничког на победи. Ми смо играли лоше, нисмо могли да успоставимо игру. У другом полувремену смо имали пар неких ситуација, пар шанси кад смо могли да изједначимо. Из једног ударца смо примили гол. Утакмица је била тврда, чврста, није било простора за игру са обе стране", рекао је Мирковић новинарима после сусрета у Хумској.

Мирковић је констатовао да тренутна ситуација на табели није лака, јер црно-бели заостају 11 бодова за Радничким.

"Немам шта да замерим својим играчима. Ова утакмица је дошла после дербија, где смо се и физички и емотивно истрошили. Момци су хтели, видели сте. Као да нам је фалио последњи замајац. Нисмо могли да премотамо до зељене брзине", објаснио је Мирковић.

Тренер црно-белих истакао је да му је обавеза и посао да мотивише играче.

"Морамо да се дигнемо, да идемо напред. Нама је свака утакмица битна, заостајемо много. Наша обавеза је да играмо и првенство и куп", рекао је Мирковић.

Стојковић: Осветићемо се када их буде највише болело

Капитен Партизана Владимир Стојковић после пораза од Радничког из Ниша (0:1) у дербију 25. кола рекао је да ће бити прилике за освету вецерашњем ривалу када их буде највише болело.

"Знали смо да ће бити тешко. Истрошени смо и емотивно и физички. Нисмо могли да се подигнемо када је требало, али настављамо даље спремамо се за најбитније, а то је финале Купа", рекао је Стојковић новинарима после меча на стадиону Партизана.

Голман црно-белих је изјавио да Раднички очекује у финалу Купа.

"Очекујем да прођемо Крушевац, а онда како то иде прва код нас против Звезде, па реванш на Маракани, а ако Бог да финале у Нишу против Радничког. То је нека моја замисао", појаснио је он.

Како је рекао, биће прилике да да се Партизан освети Радничком.

"Лопта није хтела у гол када смо имали шансе. Мало их је срећа послужила, али то је фудбал, све је легитимно. Победили су, честитамо. Убеђен сам да ће бити шасне да се осветимо господи што певају кад их највише буде болело. То обећавам", рекао је Стојковић, док су из свлачионице Радничког чуло како певају тренеру Ненаду Лалатовићу.

Лалатовић: Овде ме не поштују због карактера

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Радничког из Ниша Ненад Лалатовић рекао је да је поносан после вечерашње победе над Партизаном са 1:0, у дербију 25. кола Суперлиге.

"Мислим да смо вечерас тактички добро одрадили, да смо затворили све прилазе насем голу, да Партизан није имао ниједну стопроцентну шансу. Морам да признам да ни ми нисмо имали неке велике шансе, а ону коју смо створили смо искористили. Није лако победити Партизан на њиховом стадиону, посебно Партизан који је играо добро против Црвене звезде. У најави утакмице сам рекао да не идем да узмем бод, него сва три. Моји играчи су ме испостовали, остварили смо нас циљ", рекао је Лалатовић новинарима после меча у Хумској.

Он се осврнуо и на недолична скадирања током меча.

"Ја сам на таква скандирања навикао. Више бих волео да ме ви новинари питате, шта се дешава са тим што 13 месеци нисам изгубио мец, што сам дошао пред групну фазу Лиге Европе са Војводином, нико ме не пита ста је са Радоњићем, Луком Јовићем...Мене то од вас нико не пита. Мене само знају да критикују, нико неце да похвали Ненада Лалатовића и његове успехе", рекао је он.

Како је навео, са оваквим резултатима било где да ради као тренер, био би поштован.

"Овде нисам поштован зато што имам карактер какав имам, што ником не ћутим. Не узимам ништа, а нудили су ми богаства. Код мене играју само најбољи, они који изборе место у тиму. Ови момци су то показали, ја сам поносан на њих. Рекао сам им: ово је ваша утакмица, желим да после ње ваши родитељи буду поносни", објаснио је Лалатовић.

На крају полувремену су полетели разни предмети према тренеру Радничког, кога је код тунела заститио тренер Партизана.

"Бата Мирковић и ја смо велики пријатељи. Када сам рекао да Бата не треба да буде кажњен, ја и даље стојим иза тога. Није лако све ово да се претрпи, ја сам на ово навикао, а Бати је ово први самостални посао. Када уђете на атлетску стазу Партизана, Звезде, ту су емоције превелике и урадите неке ствари због чега се после кајете. Бата није ништа урадио да би био кажњен. Бата Мирковић је тренерска будућност Партизана", истакао је тренер Радничког, осврнувши се на десавања током 159. вечитог дербија на стадиону "Рајко Митић".

Стрелцу јединог гола Хаскићу ово је укупно 17 погодак у сезони.

"Ми смо ту где јесмо не захваљујћи мени, него момцима. Код нас влада породицна атмосфера", додао је Лалатовић.

На питањен да ли Раднички размишља о титули, Лалатовић је рекао:

"Кад маштам, кад трчим, а трчим по 10 километара сваки дан, ја сам већ освојио Лигу Европе у машти", а на додатно питање новинара о Лиги шампиона рекао је: "Још нисам".

Дринчић: Живимо сан, видећемо шта ће бити на крају 

Фудбалер Радничког из Ниша Никола Дринчић, после вечерашње победе у Хумској против Партизана са 1:0, изјавио је да екипа тренутно живи сан, али и да му је сметала негативна атмосфера пре меча створена без потребе.

"Пред ову утакмицу се без потребе створила некаква негативна атмосфера, зла крв. Мислим да треба да се спусти мало лопта и да се игра овај фудбал, јер свануће и сутра опет", рекао је Дринчић новинарима.

Раднички сада има 11 бодова више од Партизана, седам мање од Црвене звезде, па су конкурентни и за титулу.

"Ми смо компактна екипа, немамо појединца који може да искочи. Ми радимо, тренирамо, боримо се, живимо неки сан, па ћемо видети шта ће бити на крају", рекао је он.

Током Дринчићевог разговора са новинарима, на кратко се умешо и тренер Радничког Ненад Лалатовић.

"Да је Партизана вратио најбољег везног играча, можда би се борио за титулу. Не иде он нигде од мене, он сад мене воли", рекао је Лалатовић о Дринчићу, који навео да са "шефом има фантастичан однос".

Једно од питања новинара било је да ли види Раднички у финалу Купа са Партизаном, јер је претходно капитен црно-белих Владимир Стојковић рекао да ће то бити прилика за освету.

"То је јако далеко, треба прво да дођемо до полуфинала Купа. То је све много далеко", закључио је Дринчић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести