Тренер Партизана Зоран Мирковић о дербију с Радничким: За клупски дрес и навијаче

Фудбалери Партизана само четири дана након вечитог дербија играју нови са Радничким из Ниша, који је испред њих на табели.
zoran mirkovic, fk partizan
Фото: Зоран Мирковић, фото: ФК Партизан

Црно-бели желе да се победом приближе Нишлијама и тако борбу за друго место учине занимљивијом.

„Ми имамо свој принцип да је свака следећа утакмица најважнија. Она која је прошла већ је архивирана, пред нама је дуел са противником који је на табели испред нас, који је квалитетан, како појединачно, тако и као колектив. Вођене су Нишлије изванредно од колеге Лалатовића, тако да ћемо сигурно имати тежак задатак, али се надам да ћемо навијачима поклонити добру утакмицу“, рекао је тренер Зоран Мирковић.

Дуел са врлодобрим Радничким Партизану долази после исцрпљујућег 159. вечитог дербија.

„Доста смо потрошени физички и ментално, међутим, радили смо претходна два дана на опоравку и неким детаљима, тако да се надам да ће против Нишлија бити све у реду. Наравно, остаје жал за Зђеларом и Закарићем који имају картоне и не могу да играју, Муса је и даље ван строја, сви остали су у комбинацији за састав.“

Партизан је покупио похвале за борбеност у дуелу са Звездом.

„Ми тако играмо стално. Наравно, правимо неки тактички план за сваког противника, али у принципу држимо се основне филозофије која је база свега. Ми то заговарамо од првог дана, а видимо да с временом то изгледа све боље.“

После дуго времена, екипе Звезде и Партизана на табели нису једна до друге.

„Увек је добро када се појаве нове квалитетне екипе, ја мислим да из свега тога можемо да профитирамо сви. То је сада Раднички, надам се да ће сутра то бити Војводина, која је велики клуб, тако да од вишка квалитета глава не боли. Што се тиче наше борбе са Радничким, не видим ја то тако, ми се боримо прво за свој дрес, за свој клуб, навијаче, а наравно и против других екипа. Улазимо у сваку утакмицу да победимо, и, опет кажем, на крају кад будемо сабрали бодове видећемо где смо и на којој позицији“, рекао је Мирковић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести