Суперлига Србије: Оташевић донео три бода Спартаку

Владимир Оташевић био је јунак значајне победе Спартака у дуелу са Радником.
Obradovic
Фото: Двоструки стрелац за Спартак Немања Обрадовић (23), фото: ФК Спартак Ждрепчева крв

Овај момак је у 90. минуту успео да по трећи пут савлада репрезентативног чувара мреже Сурдуличана Николу Васиљевића и свом тиму донесе злата вредне бодове, потврђујући консолидацију тима са севера Бачке. Новим успехом, “плави голубови” су потврдили тријумф над Војводином у Новом Саду и сада много лакше дишу пред сам финиш лигашког дела такмичења у Суперлиги Србије.

Суботичани су до прве победе на свом терену стигли после борбеног сусрета током свих 90 минута. Прву прилику имали су преко Стефана Денковића у 10. минуту, када је, после центаршута Обрадовића, шутирао поред стативе са неколико метара. Сурдуличани су брзо одговорили и извели напад преко Николића који је послужио Игора Златановића, а овај је са пет метара пласирао лопту у мрежу за вођство Радника. У 33. минуту могли су гости да повећају предност, када је Златановић прошао по средини терена и шутирао на гол, али је голман Остојић био сигуран.

До изједначења је Спартак стигао минут пре краја полувремена. Денковић је центрирао до Обрадовића, који је из окрета послао лопту у мрежу за поравнање резултата.  Само што је почело друго полувреме, Обрадовић је постигао свој други погодак за вођство Суботичана од 2:1, када је шутирао са неких 15 метара, а лопта је, од стативе, отишла у гол. Уследила је велика радост на стадиону, а нова прилика се у 50. минуту указала поново Обрадовићу, када је сам избио пред голмана Васиљевића. Овог пута, међутим, голман гостију је био сигуран. Најбоља шанса за “плаве голубове” збила се у 75. минуту, када је Текијашки центирао до Дејана Ђенића, који је лопту послао преко пречке.

Када то нико није очекивао, гости су стигли до изједначења у 85. минуту. а гол је постигао резервиста Стаменковић. До краја се водила велика битка за победу, сви играчи Спартака јуришали су на гол Радника, и то им се исплатило у надокнади времена. најпре је Ђенић промашио празан гол, а када то није учунио нападач домаћег тима, Владимир Оташевић је донео велику радост навијачима тима из Суботице и поставио коначних 3:2.

С. Стојиљковић

Спартак ЖКРадник 3:2 (1:1)

СУБОТИЦА: Стадион Спартака, гледалаца: 1.000, судија: Чоловић (Рашка). Стрелци: Обрадовић у 44. и 47. и Оташевић у 90. за Спартак ЖК, а Златановић у 26. и Стаменковић у 81. минуту за Радник. Жути картони: Керемех и Стојановић (Радник).

СПАРТАК ЖК: Остојић 6,5, Текијашки 7, Оташевић 8, Керкез 6,5, Милошевић 6,5, Марчић 7, Главчић 6,5 (Торбица), Денковић 7, Туфегyић 6,5 (Младеновић 6,5), Ђенић 7, Обрадовић 8.

РАДНИК: Васиљевић 7, Миловановић 6,5, Пајовић 6,5, Стевановић 6,5, Николић 6,5 (Стаменковић 7), Керемех 7,5, Којић 6,5 (Стојановић 6), Кричак 7, Станисављевић 7, Дамњановић 6,5 (Ковачевић 6), Златановић 8.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести