Суперлига Србије, плеј-оф: Звезда рутиснки против Радничког, за три корака ближа титули

Црвена звезда је показала да је тренутно најбоља екипа у земљи без проблема савладавши главног конкрента за титулу – Раднички. Чета Владана Милојевића сада има седам бодова више од Нишлија и тешко да ће је испустити.
zvezda, fk crvena zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Занимљива представа гледана је на стадиону ,,Рајко Митић“. Обе екипе имале су нападачке аспирације, победа је била циљ и једнима и другима. У почетку Звезда је била та која је диктирала темпо, пробијала по боковима, угрожавала гол гостију. Тако се десило и у 5. минуту када је Марин на левој страни проиграо захукталог Родића, овај је у шеснаестерцу, чини се, фаулиран од чувара мреже Ристића, али судија Симовић није показао на белу тачку. Доминација Београђана кратко је трајала, потом се пробудио Раднички, који је стрпљивим, уиграним акцијама претио Београђанима. Којашевић, Ранђеловић и Хаскић су били ту који су били најзапаженији, али гола није било. У 13. минуту и Нишлије су оштећене, јер је Јовичић у свом казненом просотору играо руком, а поново се судијска пиштаљка није огласила.Али мало касније фаулиран је Јованчић, овога пута арбитар Симовић показао је на белу тачку, а прецизан са беле тачке био је центарфор актуелног шампиона. Потом се истакао и Милан Борјан, након шута Црномарковића, после корнера. Период нешто мирније игре прекинуо је сјајном соло акцијом Марин, који је био фаулиран од Ристића у казненом простору и то је био нови једанаестерац. Овога пута сигуран са беле тачке био је Бен. .

Како је завршено прво тако је почело и друго полувреме. Нишлије су погрешиле на својој половини, Бен асистирао до Боаћија којем није било тешко да савлада Ристића. Црвена звезда је диктирала темпо па је тако и Иванић могао да се упише у стрелце, али је шутирао поред гола. Све је ишло на воду изабраника Владана Милојевића, после трећег примљеног гол Раднички се предао и чинило се да једва чека крај утакмице.

И. Лазаревић

Црвена звездаРаднички (Н) 3:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 15.000. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелци: Боаћи (из пенала) у 23. и  48. и Бен (из пенала) у 45. минуту.  Жути картони: Јовичић (Црвена звезда), а Црномарковић, Којашевић, Стојановић (Раднички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5, Стојковић 6,5, Савић 6, Милуновић 6, Родић 6,5, Јовичић 6,5, Јованчић 6,5 (Чаушић), Бен 7,5, Марин 8, Иванић 6,5 (Симић), Боаћи 8 (Павков).

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Тодоровски 6, Панков 6, Црномарковић 6,5, Ђорђевић 6, Бондаренко 6 (Јовановић), Дринчић 6, Којашевић 6,5 (Стојановић 6), Грбић 6, Ранђеловић 6,5 (Петровић 6), Хаскић 6,5.

Фото: Vladan Milojević i Nenad Lalatović, foto: FK Crvena zvezda

Лалатовић: Звезда 90 одсто првак; Милојевић: Још сам обазрив

Тренер фудбалера нишког Радничког Ненад Лалатовић, после данашњег пораза у дуелу са Црвеном звездом (3:0), изјавио је да је трка за титулу шампиона скоро решена, са чиме се није сложио колега Владан Милојевић.

Звезда је новим тријумфом шест кола пре краја повећала разлику на седам бодова у односу на Нишлије.

"Честирам Звезди на победи, 80/90 одсто је завршила посао. Имају најбољи тим и тренера у лиги, заслужили су то. Нисмо се ниједног тренутка надали титули, направио се притисак у медијима и то нас је оптеретило. Немамо тим за титулу, али имамо да уђемо у финале Купа", рекао је Лалатовић на конференцији за новинаре након меча.

Бивши капитен и тренер Црвене звезде признао је да је било тешко његовом тиму да се врати после првог полувремена и два гола минуса.

"Тешко је вратити се после 2:0 из два пенала, пољуљао нас је први. Можда је могао и за нас да свира, морам да погледам па да донесем суд. Ипак, питање је да ли би то нешто променило", рекао је он.

За разлику од њега, Милојевић је и даље опрезан по питању шампионске трке.

"Не бих се слозио са Лалатовићем да смо освојили титулу, он је велики звездаш. Још сам обазрив, има доста да се игра и даље је притисак ту. Могу да будем задовољан, али има још пуно да се игра", казао је Милојевић.

Он је објаснио да је Звезда тек освојила три бода, рачунајући до сада да је било по један и по за сваку победу због система поделе.

Милојевић се осврнуо и на повреду Ричмонда Боаћија, двоструког стрелца.

"Боаћи је добио ударац. Немам сад информације, сутра ћемо видети. Надам се да није ништа страсно, не би било добро да останемо без њега", закључио је тренер црвено-белих.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести