Суперлига Србије: Реми Пролетера и Радничког на „Карађорђу“

Занимљива и неизвесна утакмица у Ноом саду, Пролетеру је припало прво полувреме, а у наставку су Крагујевчани били бољи, и мало је недостајало да однесу цео плен. Ипак, нерешен резултат је најреалнији.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Утакмица је почела у лаганом ритму, играло се доста растрзано, са пуно грешака на средини терена. Пролетер је имао нешто више од игре, али не и прилике. А онда после првог корнера Сланобарци су ипак повели. Даноски је центрирао с десне стране, у скоку највиши је био Јоковић и са десетак метара главом погодио десни горњи угао скамењеног Радоша. После вођства Сланобарци су заиграли много боље и течније. Ређале су се прилике пред голом Крагујевчана, али није било завршног ударца. Контру Михајловића  зауставио је Филиповић, а мало касније Митровић је имао сјајну прилику са петнаестак метара, прво је погодио Филиповића у тело, а одбијену лопту послао је слабијом десног ногом десетак цантиметара поред леве стативе. Тек у финишу првог дела Крагујечани су имали прилику, оба пута Мирић је био у шанси. Прво је главом шутирао поред гола, а потом са 18 метара право у голмана Петрића.

Друго полувреме су нешто боље отворили Крагујевчани, али Мирић се чак три пута нашао у офсајд ситуацији и прилике су пропале. Ипак, инцијатива Радничком се испалтила, после једне гуже Мирић је са десетак метара искоса успео да лобује  голмана Петрића. У последњих петнаестак минута Пролетер је имао инцијативу, али су Крагујечни имали прилуку, међутим после слободног ударца закаснио је Видовић, а у контри Којић је могао нешто више да учини, али је његов шут изблокиран. У надокнади Крагујевчани су имали нову прилику, али је лопта отишла у корнер.

Г. Ковач

Пролетер Раднички (К) 1:1(1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца око 500, судија Стојановић (Београд), Јоковић у 14. За Пролетер, а Мирић у 67. минуту за Раднички , жути картони: Јанковић, Милошевић, Даноски (Пролетер),  Брновић, Мирић (Раднички).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Милошевић 7, Јоковић 7, Јанковић 6,5, Башановић 6, Митровић 7, Јовановић 6,5, Вукасовић 6 (Којић), Даноски 6,5 (Стојановић 6), Михајловић 6 (Живојиновић 6,5), Ортиз 6 (Младеновић).   

РАДНИЧКИ: Радош 6, Варјачић 7, Филиповић 7, Дамјанац 7, Благојевић 6, Арсенијевић 6 (Ћировић), Ковачевић 6 (У. Видовић), М. Видовић 6, Брновић 6 (Трифуновић 6), Бурмаз 6 (Драгутиновић), Мирић 7,5.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести