Суперлига Србије: Спартак дочекује Црвену звезду

У последњих пет кола фудбалери Спартака Ждрепчеве крви почели су да подижу ниво форме и забележили су победу и четири ремија, што их је издигло на табели на 12. место.
Dejan kerkez1
Фото: Дејан Керкез, фото: Ј. Грлић

Далеко је то од безбедне зоне, претпоследњи Рад има само бод мање, па Суботичани размишљају како да до одласка на паузу сакупе још који бод и мирније дочекају пролеће. Пред тимом тренера Предрага Рогана данас је тежак, у овом тренутку и вероватно и најтежи задатак, пошто на отварању реновираног Градског стадиона угошћују далеко најквалитетнији тим у нашој земљи, актуелног првака Црвену звезду. Спектакл је загаратован, очекује се и велики одзив гледалаца, а црвено - белима припада улога апсолутног фаворита.

„Свесни смо да нам у госте долази сјајна екипа, учесник Лиге шампиона, коју феноменално предводи мој колега Владан Милојевић“, рекао је стратег Суботичана Предраг Роган.

„Црвено-бели играју европски фудбал, а податак да се до сада међу стрелце уписало чак 17 њихових играча најбоље сведочи о томе каквим квалитетом располажу. Сваки од наших фудбалера, међутим, имаће обавезу да уложи максимум знања и труда и да се достојно супротставимо Звезди. Отвара се наш реновирани стадион, интересовање код публике је изражено и очекујем да ћемо имати значајну подршку с трибина. Наравно, немамо право да претимо шампиону, али, упркос кадровским проблемима, пред нама је обавеза да се боримо и више од објективних могућности. Колико ће нам то донети, сазнаћемо на крају сусрета.“


Остали без 11 играча

Сјајно су летос Суботичани репрезентовали српски фудбал у кавлификацијама за Лигу Европе. На њихову жалост, цену напорима којима су били изложени платили су у домаћем првенству. У односу на тим који је сезону почео, Спартак је напустило чак 11 играча, што би било премного и за богатије и играчки попуњеније екипе.

„Екипа се није довољно добро припремила, а напустио нас је велики број првотимаца“, објаснио је Роган.

„Све то оставило је великог трага на игре и сада просто једва чекамо зимску паузу да се приберемо и консолидујемо. Распоред нам је изузетно тежак, јер после Звезде играмо с Радничким у Нишу, а посебно значајна биће нам утакмица 21. кола, када дочекујемо тим Вождовца.“


Ионако мали фонд првотимаца Спартака пред овај дуел додатно је редукован због повреда. Наиме, сигурно неће наступити повређени Јочић, Марчић и Денковић, а наступ младог Текијашког је по знаком питања.

„Нема кукања, иако смо у заиста незавидној ситуацији“, нагласио је штопер Дејан Керкез.

„Добро је што су наши резултати кренули узлазном путањом и што су бољи него у ранијем периоду. Нажалост, и даље смо у доста тешкој ситуацији, а проблем је што играмо са Звездом на нашем реконструисаном стадиону. Припремили смо замене за играче који неће моћи да наступе, а колико сви заједно можемо да урадимо сазнаћемо у мечу са шампионом. Јесмо хендикепирани, али имамо обавезу да одиграмо максимално одговорно и борбено, па шта нам Бог да. Надам се лепој утакмици и верујем да ће публика да ужива.“

Дуел Спартак ЖК - Црвена звезда игра се од 16 часова, судиће га Данило Грујић из Ниша, а обезбеђен је и ТВ пренос на каналу Арена спорт.

А. П. - С. Ст.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести