Суперлига Србије: Војводина гостује у Инђији

Само зрнце спортске среће и умећа недостајало је фудбалерима Војводине да елиминишу бегијски Стандард у трећем колу квалфикација за Лигу Европе и нађу се у плеј-офу.
Dejan Zukic
Фото: Дејан Зукић (лево), фото: Ј. Грлић

Даље је после продужетака отишао тим из Лијежа, док је Новосађанима остала утеха да су одиграли храбро, испрсили се пред фаворитом и заслужили поштовање свеколике фудбалске јавности. То је, међутим, остало иза њих, а оно што им већ сутра следи, јесте утакмица 9. кола Суперлиге у Инђији, у којој ће им домаћин бити истоимени члан српске елите. Кратак период протекао је од повратка из Белгије, али су се тренер Ненад Лалатовић и његови сарадници одмах по доласку у Нови Сад усредсредили на сусрет са Сремцима.

- Тако, једноставно, морамо да радимо, јер пред нама је важна утакмица с ривалом који уме да буде баш незгодан када игра на свом терену - рекао је Драган Шарац, један од Лалатовићевих помоћника у стручном штабу Воше. - Показала је то Инђија и у прошлом првенству када нас је победила и то нас тера на опрез. У новој сезони, практично од доласка Братислава Живковића на чело њеног стручног тима, Инђијци играју веома добро и свесни смо да ће покушати поново да нас савладају. На нама је, опет, да им то не дозволимо, да одиграмо максималном снагом и да будемо фокусирани на циљ који имамо, а то су, као и увек када је Војводина у питању, сва три бода.


Могућа постава црвено-белих

Иако новинарима није познато за који стартни тим ће се определити Ненад Лалатовић у Инђији, није немогуће да Новосађани утакмицу почну са следећих 11 фудбалера: Вуклиш - Андрић, Бралић, Ковачевић (Саничанин), Деветак - Стојковић, Дринчић - Младеновић, Зукић, Човић - Бојић (Мркаић).


Питање је да ли су Новосађани успели да забораве неуспех из Лијежа и да се пребаце у главама на домаћу сцену.

- То, заправо, и није питање, јер тако мора да буде. Знамо које циљеве пред собом имамо, свесни смо да нас само тријумфи воде ка њима и мораћемо да на делу покажемо колико смо велика екипа. Атмосфера је, упркос болној рани из Лијежа, остала на високом нивоу, ту се ништа није променило и очекујем да ћемо сутра исказати већу жељу за победом од домаћина и да ћемо на крају сусрета имати разлога за задовољство. Жеља нам је да останемо при самом врху табеле и да поново обезбедимо место у Европи и надам се да ћемо у њеној реализацији имати успеха.

Није Драган Шарац пуно причао о тактици, нити о саставу екипе која се припремала за данашњу утакмицу.

- Познајемо добро начин рада тренера Живковића, уосталом, познаје и он стил рада Ненада Лалатовића, па неких посебних тактичких изненађења не верујем да ће бити. И даље не можемо да рачунамо на повређеног голмана Николу Симића, као ни на Мирка Топића, а сви остали момци спремни су и конкурисаће за екипу. У тим ће се вратити бонус играчи, па ће највероватније место поново заузети Младен Деветак и Дејан Зукић, а могуће је да наш шеф начини још неке ротације. Без обзира на то, уз пуно уважавање домаће екипе, учинићемо на терену све што је до нас да се у Нови Сад вратимо с читавим пленом - поручио је Драган Шарац.

Утакмица Инђија - Војводина почиње сутра у 16 часова на стадиону у овом сремском градићу, уз пренос на првом каналу ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести