Суперлига Србије: Војводини ни пенал не помаже

И поред велике жеље да упишу сва три бода у дуелу са Земуном, фудбалери Војводине морали су на крају да се задовоље само ремијем.
vojvodina zemun, jgrlic
Фото: Дуел Војводине и Земуна, фото: Ј. Грлић

Показали су Новосађани одређену дозу жеље и хтења, али недостатак  квалитета, свакако и спортске среће, онемогућио их је да своје замисли остваре. Најбољу прилику да стигну до победе ученици тренера Драгомира Окуке имали су у 76. минуту, када најстрожу казну није успео да реализује искусни Лазар Арсић. Прецизније голман Милошевић ухватио му је "живу лопту", што је на неки начин најбоље одсликало немоћ црвено-белих.

Први су припретили Земунци у 9. минуту када је Вучић упутио ударац главом преко гола, да би у 16. минуту Стојковић на другој страни одлично упослио Гојкова, али је јунак утакмице Милошевић показао да је веома расположен и зауставио ударац омаленог нападача Војводине. У 25. минуту шутирао је Вукадиновић, право у голмана Роцкова, који је по свему виђеном био најистакнутији појединац у редовима домаћина.

У 32. минуту Војводина је извела једну дугу акцију, на крају је лопта стигла до Арсића чији је ударац изблокиран и лопта је завршила само у корнеру. Шест минута касније поново су црвено-бели извели контру, Лазаревић је одлично послао лопту у простор ка Бједову, али је Милошевић био бржи од вође навале Воше и лако зауставио тај напад.


Транспарент

На северној триби стадион "Карађорђе" био је истакнут транспарент на којем је писало "Сто година слободне српске Војводине", којом су навијачи новосдског Суперлигаша дали допринос прослави великог јубилеја, века од присаједињења Војводине тадашњој Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца. Почетком другог полувремена симпатизери Воше су кореографију допунили тракама која је симболизовала спрску тробојку и бакљадом.


Први велики хендикип за домаћи тим догодио се у 44. минуту када је после гужве пред голом Емила Роцкова настрадао Дамир Зломислић, који је превежен у болницу како би му лекари зашили посекотину на глави. Уместо њега, у игру је ушао тек опорављени Милан Ђурић.

Чинило се да ће у наставку новосадска екипа заиграти много ангажованије, па је већ у 51. минуту велику прилику имао Гојков, био помало и себичан, а његов ударац голман Земунаца сјајно је зауставио. Само минут касније, на другој страни могли су и гости да стигну до гола, јер је у великој прилици био Вукадиновић, али и његов ударац мајстрално осујетио голман Роцков. Том приликом домаћи тим задесила је нова невоља, јер се повредио Граовац, па је уместо на њега на терен ушао Веселиновић.

У 56. минуту Војводина је имала можда и најбољу прилику, када се на пет метара од гола нашао Бједов, али је корпулентни нападач чекао, намештао се, а његов ударац је био изблокиран.

Уследио је већ описани 76. минут када Арсић није реализовао најстрожу казну, па су с трибина уследили повици "Управа напоље". До краја дуела на изузетно лошем терену новосадског стадиона великих прилика више није било, па су фудбалери Војводине испраћени звиждуцима ,а Земунци аплаузима. 

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

Војводина - Земун 0:0

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", гледалаца 1000, судија: Широки (Смедерево). Жути картони: Езе (Војводина), Милошевић, Лукић, Тошески (Земун).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Стојковић 6, Граовац 6 (Веселиновић 6), Саничанин 6, Лазаревић 6, Зломислић, Ђурић 6, Гојков 6 (Гајић), Арсић 5,5, Милојевић 5,5, Езе 6, Бједов 5,5.

ЗЕМУН: Милошевић 8, Лукић 6, Вучић 6, Трајковић 6, Аземовић 6, Вукадиновић 6 (Ђаловић), Савић 5,5 (Томић), Кукуличић 6 (Сомеб), Тошески 6, Луковић 5,5, Мркајић 6.

Окука: Војводина заслужује више

По завршетку дуела тренер Вовјодине Драгомир Окука честитао је гостим на заслужено освојеном боду, а онда истакао:

„Никако не можемо да будемо задовољни бодом, јер имали смо прилике да стигнемо и до сва три. Међутим, када смо промашили пенал, добро је што на крају нисмо били кажљени. Војводина заслужује много више од резултата какав сада има, али је потребно да има и квалитет, јер без њега се не побеђује. Сада је у првом плану да дочекамо зимску паузу и да видимо шта нам даље ваља чинити. Терен је био изузетно тежак, баш као што је то и ситуација у којој се налазимо. Не могу играчима да замерим на борбености, али једноставно није ишло.“

Шшеф стручног штаба гостију Дејан Ђурђевић, који је дебитовао на клупи овог клуба, овако је оценио утакмицу.

„Наравно, да смо задовољни бодом освојеним у Новом Саду. То никада није лако, али је Земун показао да је одлично реаговао на промене које су се у клубу десиле. Играчи су исказали завидан вољни моменат, хтење и борбеност и стигли су до овог успеха. Није било лако играти на очајном терену, имали смо и спортске среће, а мислим да је коначни исход реалан показатељ збивања на терену.“

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести