Суперлига Србије: Звезда и даље максимална у првенству

Црвена звезда наставила је са максималним скором у ново првенству пошто је у 3. колу савладала Вождовац са 2:1 (2:0).
zvezda
Фото: FK Crvena zvezda

Тиме су изабраници Владана Милојевића направили сјајну атмосферу пред први дуел трећег кола квалфикација за Лигу шампиона, против Спартака из Трнаве, који се игра у уторак. Све је почело сјајно за госте који су већ у 2. минуту повели. Новајлија Симић је прихватио лопту на 12 метара од гола и лепим ударцем је сместио у мрежу. То није помело ,,змајеве“ који су покушали да се наметну, у неколико наврата имали и полуприлике. Занимљив фудбал гледан је ,,на крову“, обе екипе играле су нападачки и желеле да се докажу. Конкретнија је била Црвена звезда која је ове сезоне у идеалној форми па су тако изабраници Владана Милојевића у 25. минуту постигли и други гол. Првенац у дресу Београђана постигао је Никола Стојиљковић који би могао најавити да полако улази у форму. Остојић је покушао да врати лопту свом голману, нападач Звезда био вешт, пресекао пас и постигао гол. На сву срећу, ни тај погодак није демотивисао Вождовчане па смо и даље гледали занимљив фудбал. Лопта је ишла течно, брзо, унапред. Темпо је био солидан и навијачи су били задовољни. А, све дилеме могао је да реши Симић у 43. минуту, али је његов ударац са пеналтика одлично зауставио Кнежевић.

Временом је Црвена звезда потпуно преузела иницијативу, а најистакнутији је био Марко Гобељић. Бек црногорске репрезентације приказао је завидан квалитет и показао да ,,дува за врат“ Филипу Стојковићу. Доста жеље и борбености показао је и Никола Стојиљковић који је наговестио да би могао бити велико појачање за шампиона. Али, ни из чега црвено-бели су направили себи проблем – Сумаила је одиграо кратак пас за голмана Поповића, Дуроњић је узео лопту и сместио је у мрежу. Утакмица се отворила, али се тешко долазило до прилика. Али, у 82. минуту фантастична прилика за ,,змајеве“. Луковић је био сам на 12 метара од гола, шутирао, али преко пречке.

До краја, није било узбуђења и остало је 1:2.

И. Лазаревић

Вождовац Црвена звезда 1:2 (0:2)

БЕОГРАД: стадион ,,На крову“, гледалаца: 2.000. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Дуроњић у 56. за Вождовац, аСимић у 2. и Стојиљковић у 25. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Павловић, Луковић (Вождовац), Симић, Сумаила, Јовичић, Јовељић (Црвена звезда).

ВОЖДОВАЦ: Кнежевић 6, Ћирковић 6,5, Михајлов 6, Петровић 6, Ковачевић 6, Остојић 5 (Милутиновић 6), Павловић 6,5, Дуроњић 6,5, Луковић 6,5, Машовић 6, Ступаревић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 6, Гобељић 7, Дегенек 6, Сумаила 5,5, Хајдин 6, Јовичић 6, Јованчић 6, Срнић 7 (Милијаш), Симић 7,5, Милић 6,5 (Јевтовић), Стојиљковић 7 (Јовељић).

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести