Суперлига Србије: Звезда наставила ниску победа савладавши Војводину

Екипа која ће Србију представљају у овогодишњој групној фази Лиге шампиона, првак наше земље Црвена звезда лако је победила у дербију 7. кола фудбалске Суперлиге Србије тим Војводине.
vojvodina zvezda
Фото: Ј. Грлић

Иако су Новосађани учинили све не би ли се достојанствено супротставили фаворизованим гостима, нису имали пуно успеха у томе. Црвено-бели из Београда, синоћ су контролисали утакмицу практично током свих 90. минута и на крају уписали нову шесту победу у шампионату, задржавши стопостотни учинак. Њихови бројни навијачи умели су да прославе овај тријумф, док је домаћин, упркос жељи био немоћан за озбиљнијију битку.

У првих 15. минута дербија 7. кола  између Војводине и Црвене звезде видели смо класично испитивања снага с обе стране. Није било ни једне прилике која би загрејала дланове расположених навијача два клуба. А онда, 16. минут, гости су прву шансу претворили у гол. Звезда је извела контру, одбрана Воше била је неодлучна, а некадашњи играч новосадског клуба Милан Павков нашао се  испред голмана Роцкова и пронашао је лопти пут до мреже.

Није домаћа екипа посустала у тим тренуцима, напротив. У 20. минуту  Фофана је прихватио лопту после једне грешке Дегенека, али је отишао у мртви угао и није успео да савлада голмана Борјана. Међутим, већ у следећем нападу поново је главни протагониста био тамнопути нападач Војводине Исмаел Фофана, главом је сјајно спустио лопту поред голмана Борјана, а дебитант у дресу Новосађана  Огњен Ђуричин био је на правом месту и није му било тешко да затресе мрежу гостију.

Тада се развила занимљива борба, а један од битних тренутака догодио се у 27. минуту када су се у шеснаестерцу Воше сударили Павков и голман Роцков. Обојици је указивана помоћ, а нападач београдског тима минут касније напустио је терен. С друге стране Роцков је остао још три минута на борилишту, али је онда и она морао да напусти терен, што је за домаћина био хендикеп. У 33. минуту Бен је имао одличну прилику, али је његов ударац осујетио голман Никола Симић, да би опасност расчистио капитен Никола Антић. У 36. минуту шансу да поново Звезди донесе предност имао је Душан Јованчић, али је његов ударац главом отишао је поред стативе. Шампион је тада преузео иницијативу и три минута касније капитен Филип Стојковић добро је шутирао, али је Симић био присебан и избио лопту у корнер.

Фото: Фофана и Ђуричин славе изједначујући гол Воше, фото: Ј. Грлић

Резултатску предност учесник Лиге шампиона постигао је у 43. минуту. У продору је био бивши капитен Војводине Душан Јовачнић, на којег је у шеснаестерцу стартовао Лазар Ђорђевић, а арбитар Пипер показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најтроже казне био је Бен. Могла је Војводина до изједначења у последњим тренуцима првог полувремена, када је сјајно прошао по левој страни Винсент Езе, обишао је неколико препрека, али је голман Борјан успео да заустави његов ударац.

У наставку утакмице, иако је Вељко Симић у 46. минуту изблокиран у обечавајућој ситуацији, ритам је за нијансу пао. Све до 62. минута није било изгледнијих ситуација пред головима, а онда се Родић нашао испред гола, шутирао, а Никола Симић успео да заустави тај ударац. Минут касније шут је опробао Лазар Арсић, али је његов ударац голман Борјан уз мање потешкоћа успео да заустави. У 66. минуту поново је претио нападач Београђана Симић чији је шут после једног контранапада отишао поред гола.

Утакмица је практично решена у 77. минуту када је Ел Фарди Бен искористио конфузију у одбрани Војводине и постигао свој други, а трећи гол за Звезду.

У 78. минуту бележимо одличан ударац Хухумиуса који је Борјан зауставио док је у 83. минуту дуел двојице Симића у своју корист решио голман Новосађана - Никола.

И када је очекиван последњи звиждук судије Пипера, Звезда је извела корнер, а још један бивши Новосађанин Срђан Бабић у срцу шеснаестерца нашао се потпуно сам и главом, без икаквих проблема, послао лопту у мрежу за коначних 1:4.

А. Предојевић

ВојводинаЦрвена звезда 1:4 (1:2)

НОВИ САД: Стадион « Карађорђе », гледалаца 7.000, судија: Пипер (Чачак), стрелци: Ђуричин у 20. за Војводину, а Павков у 16. Бен у 43. (из пенала) и 77. и Бабић у 90. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Фофана (Војводина), Бабић, Јованчић (Црвена звезда).

ВОЈВОДИНА: Роцков (В. Симић 7), А. Стојковић 7, Граовац 6,5, Ђорђевић 6,5, Антић 7, Хухумис 6,5, Ђурић 6,5, Ђуричин 7, Милојевић 6,5 (Арсић 6,5), Езе 7, Фофана 7 (Бједов).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Ф. Стојковић 7,5, Дегенек 7, Бабић 7, Родић 75, (Гобељић), Јовичић 7,5, Јованчић 7,5, Ебесилио 6,5 (Крстичић), Бен 8, Ренато 7, Павков (В. Симић 7,5).

Веселиновић: Појединци превише респектовали Звезду

После пораза његовог тима од Црвене звезде, шеф стручног штаба Војводине Александар Веселиновић изјавио је да су поједини играчи Воше у меч ушли са превеликим респектом према противнику.

„Пре свега, честитам Црвеној звезди на сасвим заслуженој победи и свему што је урадила у досадашњем току сезоне и желим јој свако добро. Иако је илузорно коментарисати име Црвене звезде и све оно што је постигла, не могу да се отмем утиску да је поједина група играча вечерас превише респектовала супарника и да их је тај респект блокирао. У првом полувремену, успели смо да надоместимо наше недостатке и сасвим коректно смо парирали Црвеној звезди. То је компактна и организована екипа и тешко је очекивати да се против ње направи много шанси, али смо ипак имали једну прилику коју смо реализовали и још две које нисмо. Међутим, било је видљиво да смо у дефанзивни лако дозвољавали противнику да дође на нашу трећину терена и нисмо испоштовали договор да будемо агресивнији“, каже Веселиновић.

Фото: Александар Веселиновић, фото: ФК Војводина

Воша је наступила у другачијој постави у односу на све досадашње утакмице.

„У везном реду смо вечерас имали двојицу нових играча, Хухумиса и Ђуричина. Хухумис је одличан играч, али није прошао припреме и у каријери је до сада само седам-осам пута играо на позицији задњег везног. Међутим, осим њега, нисмо имали другу алтернативу. У првом полувремену, док је имао снаге, неке ствари је успевао да уради, али потом га је стигао умор и онда смо на средини терена имали велики проблем и у офанзивном и у дефанзивном делу. Све то нас је приморало да тражимо алтернативна решења, али кад нешто не радите током тренажног процеса, а чините то на утакмици и то против противника какав је Црвена звезда, онда то углавном буде неуспешно. Другим полувременом посебно нисам задовољан“, рекао је Веселиновић.

Због репрезентативне паузе, следећег викенда неће се играти мечеви у Супер лиги Србије. Првенство ће бити настављено за две недеље, када ће Војводина гостовати у Нишу.

Милојевић - Заслужена победа пред паузу

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је после тријумфа над Војводином са 4:1 у Новом Саду, у оквиру 7. кола Суперлиге, да их сада чека заслужен и потребан одмор после напорног ритма утакмица.

Шампион Србије задржао је максималан учинак и после овог гостовања, головима Милана Павкова и Срђана Бабића, док је двоструки стрелац био Ел Фарду Бен.

Фото: Vladan Milojević, foto: FK Crvena zvezda

„Као што сам рекао пре меча, лепо је играти у Новом Саду. Нисмо имали времена у густом распореду за посебне тренинге. Пробали смо мало да комбинујемо при чему сам гледао које играче могу да искористим због емотивног пражњења.  Утисак је да нас је Војводина респектовала више него што је требало, али смо заслужено победили и на најбољи начин идемо на одмор после којег нас чека наставак пакленог ритма. Ривалу честитам на фер и коректној игри, и желим му да већ од следећег дуела започне низ победа“, рекао је Милојевић.

Репрезентативна пауза на програму је наредне две недеље почевши од 3. септембра, а Звезда такмичење у Суперлиги наставља дуелом са Радником на стадиону „Рајко Митић“, у оквиру 8. кола.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести