Суперлига: Тешка победа црно-белих против Нишлија

У 25. колу Линглонг суперлиге фудбалери Партизана победили су Раднички, али игром нису одушевили. Потврдило се да да је ,,ваљак“ далеко од форме која га је красила јесенас, када је приказивао атрактиван фудбал.
ФК Партизан/М. Тодоровић/Ивановић постиже гол са пенала
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/Ивановић постиже гол са пенала

Урагански је кренли изабраници Сава Милоевића и чинило се да ће напокон бити они прави. Већ у 3. минуту имали су велику прилику преко Садика, али је овај био непрецизан. Раднички се, међутим, брзо пренуо и успоставио равнотежу на терену. Нишлије су чак имале иницијативу, Партизан као да је одједном почео да чека грешке противника. Ослањали су се црно-бели на индивидуалне квалитете својих офанзиваца који су у сваком тренутку могли да направе разлику. Тако је и млади Стевановић имао сјајан соло продор који је окончан фаулом гостију. У 14. минуту после доброг центаршута Милетића, Урошевић је био у прилици, али је био и непрецизан. Партизан је доживео пех нешто касније јер се повредио Натхо па је морао да напусти игру – заменио га је Ивановић. Све у свему, прво полувреме је било лоше, без много енергије и ризика, као да се није играо дерби. У финишу првог полувремена шутирао је Асано, а лопта од једног играча Радничког замало није завршила у мрежи.

У наставку, кренуло је жустрије, а први шут у оквир гола имали су гости, Стојковић је интервенисао. Добар темпо форсирали су и једни и други, имало се шта видети. Раднички није био инфериоран, имао је своју игру. Прву велику шансу, ипак, имао је Партизан, али је шут Асана зауставио Ристић. Узвратиле су Нишлије преко Кнежевића, али је Стојковић интервенисао. Уследило је затишје, а онда – једанаестерац за Партизан. Тодоровски је у шеснаестерцу нагазио Урошевића и судија Симовић је показао на белу тачку.     Прецизан са Креча био је Ивановић за – 1:0.

То је било и последње узбуђење на мечу.

Партизан – Раднички (Н) 1:0 (0:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 2.500. Судија: Симовић (Ловћенац). Стрелац: Ивановић (из пенала) у 83. минуту. Жути картон: Тодоровски (Раднички).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, С.Павловић 6, Урошевић 6,5, Здјелар 6, Шћекић 6, Стевановић 7 (Марковић 6), Натхо 6 (Ивановић 7), Асано 6,5, Садик 6 (Матић 6).

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Тодоровски 6, Ђорђевић 6, Стевановић 6, Летић 6, Суботић 6 (Бјеличић 6), Пејовић 6, Пантелић 6,5, Чумић 6,5 (Мелег), Кнежевић 6,5 (Митровић 6), Михајловић 6,5.

И. Лазаревић   

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести