Суперлига: Зец зауставио Новосађане

У 11. колу Суперлиге Србије новосадска Војводина поражена је од крушевачког Напретка са 0:1 (0:1) на Стадиону Карађорђе.
Napredak/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Војводина - Напредак 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 1000, судија: Лукић (Београд). Стрелци: Зец у 41. минуту. Жути картони: Ндиаје, Ни. Петровић, Не. Петровић, Зец и Стевановић (Напредак).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6, Стојковић 5,5 (Лазаревић 6), Веселиновић 5,5, Саничанин 6, Хухумис 5,5, Ђурић 5,5, Милојевић 6, Ђуричин 5 (Гојков 5,5), Арсић 6, Срећковић 5 (Бједов), Езе 6.

НАПРЕДАК: Ни. Петровић 6,5, Костић 6, Маринковић 6, Ескић 6 (Баха), Вулић 6,5, Вукановић 7, Боранијашевић 7, Остојић 6,5 (Стевановић 6), Не. Петровић 6,5, Ндиаје 6,5 (Аливодић 6,5), Зец 7.

Прижељкивали су наставак победничке серије, али су фудбалери Војводине у дуели с Напредком доживели неугодан пораз на свом Карађорђу.

У доста слабој утакмици, посебно у првих 45 минута, одлучио је погодак брзоногог Зеца, који је на тај начин зауставио даљи напредак Новосађана и просто “поништио” њихов тријумф над Спартаком у Кули. Сада следи првенствена пауза у којој ће тренер црвено-белих Драгомир Окука и његови сарадници очигледно имати пуно посла, јер њихов тим и даље не игра онако како је барем приближно реномео ФК Војводине.

Прво полувреме малобројни гледаоци сигурно неће запамтити. У његовом већем делу могли су да прате незанимљиву, у неким тренуцима и досадну утакмицу, у којој су праве прилике изостале. Да је било другачије, не би смо истакли непрецизне шутеве Вукановића у 13. и Вулића у 24. минуту, као ни на другој страни Ђуричина после соло продора Езеа.


Лош терен

Годинама је травњак на новосадском Карађорђу важио за један од најбољих на фудбалској сцени Србије. Међутим, велики промет играча и број утакмица које су овог лета и јесени одигране, утицале су на то да је тренутно трава у веома лошем стању, што никако не погодује фудбалерима који се на њој боре. Остаје нада да ће људи који води рачуна о терену учинити све у догледно време како би он постао поново једна од великих позитивних одлика ФК Војводине.

Минут ћутања

Пред почетак утакмице на стадион Карађорђе играчи и гледаоци одали су последњу пошту недавно преминулом бившем фудбалеру и тренеру црвено-белих Луки Малешеву.


Нешто што је највише личило на шансу за домаћина видели смо у 39. минуту када је Срећковић некако искобељао лопту, одиграо повратни пас до Ђурића, а овај шутирао веома непрецизно.

Напредак је за нијансу био бољи ривал, лопту имао више у поседу, а шансу је тражио преко бокова. Она му се и указала у 41. минуту, када је Боранијашевић прошао по десној страни, одиграо повратну лопту у средину, а тамо је био спретни Ђуро Зец. Уследио је веома прецизан ударац у супротни угао и лопта је, од стативе, завршила у мрежи голмана Роцкова. Заиста смо премало видели од тога, а много више разлога за задовољство, наравно, имали су Крушевљани. На другој страни Воша је одиграла првих 45 минута без страсти, а то је управо било оно на чему је тренер Бранимир Окука инсистирао.

У наставку смо гледали за нијансу живљи фудбал, али све то укупно није било на нивоу ранга Суперлиге Србије. Домаћин је покушавао да брзо стигне до изједначења, али су стрпљиви и самоуверени гости лако излазили на крај с нападима Војводине. Тренер Окука је увео Гојкова уместо Ђуричина и навијачи Воше су се понадали да ће “џокер” црвено-белих поново донети преокрет. Међутим, остало је то све као пуста нада, а домаћи тим створио је прилику у 51. минуту када је Арсић шутирао преко гола. Зато време Напредак је играо своју игру па је у 54. минуту Саничанин изблокирао веома опасан налет Алексе Вукановића. На другој страни Лазаревић у 62. минуту покушао да шутем из мртвог угла изненади голмана Николу Петровића, али није имао успеха у намери. Игра се примирила, Крушевљани су диктирали ритам какав је њима највише погодовао, без било какве журбе и несигурности. Војводина јесте више трчала, као нешто више покушавала, али све то деловало је као плод стихије више него као организована игра.


Окука: Чека нас тежак посао

По завршетку дуела између новосадског и крушевачког суперлигаша, много више разлога за задовољство имао је Милорад Косановић, тренер Напредка.

- Био је ово још један од сусрета између изједначених ривала - рекао је Косановић. - Успели смо да постигнемо један гол и освојимо три веома важна бода с којима настављамо пут ка горњем делу табеле. Изненађен сам веома лошим стањем терена у Новом Саду, јер да је он био бољи.  

Тренер Војводине Владимир Окука изјавио је следеће:

- Знали смо да нас очекује изузетно тешка утакмица с неугодним ривалом и то се и обистинило. Не знам због чега су наши играчи просто преспавали прво полувреме, а баш је тада Напредак постигао једини и одлучујући гол. У наставку смо играли боље, али истицао сам и пре сусрета да нам 45 минута боље игре није довољно да савладамо екипу као што је ова из Крушевца. Сада нам остаје тежак посао да током паузе поправимо форму, јер има још пуно да се игра до краја првенства.  

А. П.


У 84. минуту у прилици се нашао капитен гостију Вулић, али је шутирао без контроле и далеко од циља. И коначно, у првом минуту надокнаде времена, Дамјан Гојков промешао је одбрану Напредка, центрирао, а Милојевић ударцем главом послао лопту поред стативе, за уздахе навијача на трибинама.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести