Суперлига: Земун и Спартак поделили бодове

Одавно нека екипа није надиграла фудбалере Земуна, као што су то учинили Суботичани, посебно у првом полувремену. Ни рано вођство није помогло домаћину да упише нове бодове, али је и после меча са Спартаком наставио серију непобедивости и повећао је на шест утакмица.
Stefan Hajdin
Фото: Стефан Хајдин изједначио резултат у Земуну, фото: Ј. Грлић

Да ће Бојан Шаранов израсти у јунака зелено-плаве чете, видело се већ на старту сусрета. У 11. минуту одлично је интервенисао после шута Савковића из даљине, опасност је на кратко отклонио Бубоња, али су гости поново покушали с пеналтика, међутим, „кец“ Земуна био је на месту. Из првог озбиљнијег напада, Горњоварошани су дошли у вођство. На истеку 21. минута, по боку је прошао Вучић, заврнуо лопту по земљи у шеснаестерац, а Димић из близине поред чувара погодио за радост на трибинама Градског стадиона.

Нису се предавали Веселиновићеви изабраници. Појачали су темпо и само десет минута касније извели контру. Миле Савковић је искоса с десне стране изашао сам на Шаранова, искористио истрчавање голмана домаћих и заобишао га, а затим шутирао ка незаштићеној мрежи. У последњем тренутку уклизао је Владимир Бубоња и спречио већ виђен гол.

Ни та опомена није била довољна играчима у зелено-плавим дресовима да збију редове, па су били кажњени 180 секунди касније. Наизглед безопасну акцију „голубова“ реализовао је Стефан Хајдин и ефектним шутем са 18 метара, ђак Земунове школе измамио аплаузе за ремек-дело.

У наставку темпо је спласнуо, Земун је заиграо чвршће и ангажованије, а Спартак није срљао. На прву бољу прилику чекало се до 78. минута, када је Миле Савковић из даљине погодио пречку гола Шаранова. На истеку 80. минута Савковић је поново имао „обрачун“ са Шарановим. Нашли су се „један на један“, ушао је везиста у шеснаестерац, али је некадашњи голман Партизана успео да одбрани шут играча гостију, коме се лопта поново одбила. И из другог пута Земуново појачање, оправдао је епитет најбољег на терену.

С. Р.

Земун - Спартак Ждрепчева крв 1:1 (1:1)

ЗЕМУН: Градски стадион, гледалаца: 1.500, судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Димић у 21. за Земун, Хајдин у 34. минуту за Спартак. Жути картони: Младеновић, Бељић, Остојић (резервни голман), Лечић и Вучић (Земун), а Керкез и Јочић (Спартак Ждрепчева Крв).

ЗЕМУН: Шаранов 8, Божовић 6,5, Вуковић 6,5, Бубања 6,5, Вучић 6,5,  Луковић 6,5, Младеновић 6,5, Кисо 6 (Пајовић 6), Асани 6 (Бељић 7), Димић 6,5 (Ласицкас), Лечић 6,5.

СПАРТАК ЖК: Остојић 7, Шимура 6,5, Керкез 7,5, Јочић 6,5, Хајдин 7,5, Савковић 6,5, Ивановић 7,5, Стојковић 7, Ћаласан 7, Чечарић 7 (Торбица 7), Николић 7 (Абаз).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести