"Супермен" окренуо Звезду: Где је граница Милојевића?

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић другим узастопним пласманом у Лигу шампиона, а трећи пут са обезбеђеном јесени у Европи, наставио је да помера границе успеха за мало више од две године.
milojevic, tanjug tvalic
Фото: Vladan Milojević, foto: TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Оно што је пре њега деловало као "немогућа мисија", чак и у покушају самог уласка у Лигу Европе, Милојевић је поставио као стандард да црвено-бели увек буду део великих утакмицама уочи чијих се почетка тресе мушема, сада чешће она са чувеним звездицама ЛШ.

До скоро су АПОЕЛ, Каират, Черноморец, Лудогорец и Сасуоло били "превелики залогаји" за Звезду у квалификацијама, али су се ствари доласком "Супермена", како навијачи зову Милојевића, окренуле за 180 степени и то у нестварном учинку.

Од доласка у Звезду, у јуну 2017. године, Милојевић је остварио 12 пролаза из исто толико двомеча и то добрим делом као аутсајдер, како по коефицијенту, тако и по буџету, против клубова као што су Краснодар, Салцбург, Копенхаген и сада Јанг Бојс.

Сам улазак у групе ЛШ не задовољава тренера који води рачуна о сваком детаљу на терену, али и у самом клубу, па се намеће питање који су крајњи домети Звезде под његовим вођством?

У "групи смрти" прошле године Звезда је освојила четири бода и то као први српски тим са победом у ЛШ (Ливерпул 2:0), поред ремија са Наполијем (0:0), а сада је пред њим нови изазов - како више и да ли је то могуће?

"Свеједно нам је кога ћемо добити на жребу. Све екипе су јаке. Прошле године имали смо најачу групу и успели смо да се представимо на добар начин", говори Милојевић пред сутрашјни жреб у Монаку.

Као што је навијачима рекао пред реванш са Јанг Бојсом "Мирно спавајте", сигурно је и да педантни тренер не страхује ни од "ала" европског фудбала. Актуелни првак Европе је то осетио на својој кожи, зар не?

Владан Милојевић, човек који је показао да може буквално све "преко ноћи"....

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести