Сутра 154. вечити дерби

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграће сутра 154. вечити дерби. Тренер Партизана Марко Николић рекао је да не верује да ће бити калкулација и да Црвена звезда неће ићи на реми јер би дерби могао да одлучи шампионску трку.
veciti derbi logo
Фото: Dnevnik.rs

"Налазимо се у серији 27 утакмица без пораза, међу којима су само три ремија, али је недовољно медијски испраћена. Играчи су најзаслужнији, тешко и предано су се нашли у шанси да уђу у реалну борбу за трофеје. Дерби има већу тежину, јер у многоме може да одлучи око титуле за разлику од претходних година. Потребна нам је победа и на Звездином стадиону играћемо своју игру", рекао је Николић на конференцији за медије.

Тренер црно-белих истакао је да Црвена звезда има велики квалитет, али да је његов тим способан да га неутралише.

"Чињеница је да Звезди одговара нерешен резулатат, на њиховом стручном штабу је да ли ће да играју опрезно и затвореније. То је легитимно право, док је нама неопходна победа. Бројне су калкулације, али оне падају у воду када почне дерби. Не очекујем да ће их бити ни са наше, али ни са њихове стране".

Николић није желео да открије да ли ће сутра извести формацију са два нападача, Урошем Ђурђевићем и Леандром Тавамбом, или ће се определити за јачи везни ред.

"Наравно да нећу да откријем. Постоје мале дилеме око састава, имамо тренинг по подне и више ће се тада знати", поручио је он.

Такође, није хтео да даје мишљење око судије Данила Грујића јер, како је навео, не жели да направи нову грешку.

"Прошли пут сам изнео фер и спортски став око суђења, а сада нећу унапред да дајем поверење. Хоћу да се уверим на терену, као и цела спортска јавност, а не да дајем сада коментаре", рекао је Николић.

Први нападач црно-белих Урош Ђурђевић наглашава да је екипа спремна за други тријумф у вечитом дербију ове сезоне.

"Сви знамо шта значи дерби, спремни смо и у добром расположењу. Пуни смо самопоуздања због велике серије, а сада нас очекује још једна тешка утакмица. Сутра је моменат да искочимо, за дерби не треба додатна мотивација, можемо да направимо потребан резултат", закључио је Ђурђевић.

"Дерби је најважнија утакмица за српски фудбал, за Партизан и Звезду, велики је притисак, још већи јер решава питање шампиона. Имамо предност домаћег терена, надам се да ћемо доћи до победе. Прошли дерби остали смо дужни навијачи, јер нисмо приказали добру игру", рекао је Божовић на конференцији за медије.

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић најавио је офанзивну игру свог тима у дербију, истакавши не зна за другачији приступ и да би тријумфом дошао на корак од одбране шампионске титуле.

"Дерби је најважнија утакмица за српски фудбал, за Партизан и Звезду, велики је притисак, још већи јер решава питање шампиона. Имамо предност домаћег терена, надам се да ћемо доћи до победе. Прошли дерби остали смо дужни навијачи, јер нисмо приказали добру игру", рекао је Божовић на конференцији за медије.

Он је казао да жели сва три бода у сутрашњем мечу, иако црвено-белима одговара и реми како би остали на +3, уз предност због првог места на крају регуларног тока сезоне.

"Тешко ћемо да калкулишемо, чак и да хоћемо не знамо да се бранимо. Колико ћемо да нападамо то зависи и од друге екипе. Нисмо екипа за калкулације", поручио је црногорски тренер.

Божовић подсећа да фаворита у вечитим дербијима никад нема.

"Дерби је увек неизвестан. Играћемо онако како будемо могли, агресивно и офанзивно... Дерби је меч надахнуца, увек је леп због амбијента, можда некад не због игре, али не можемо да очекујемо да буде исти квалитет као у Италији или Енглеској. Боље од овог меча немамо".

На питање како гледа на изјаве колеге Марка Николића да ће Партизан ићи на победу, Божовић одговара да је то сасвим нормално.

"Не би било нормално да другачије каже, сви обећавају победе. Они виде своју шансу јер су други, имају психолошку предност и немају шта да изгубе. Партизан нам је често давао голове у финишу, надам се да ћемо сада успети да сачуцамо мрежу".

Божовић би у случају победе постао проценталуално најуспешнији тренер Црвене звезде у последњих 20 година.

"Ако победимо, а завршимо први, значио би ми тај податак, а у супротном ништа", закључио је Божовић.

Утакмица 31. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 17.30 на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести