Скупштина ФК Војводина - Тражи се пут до спаса (19.00)

Једначина са много непознатих, то је ситуација у ФК Војводина пред данашњу Скупштину, која заказана у просторијама ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику од 19 часова.
fk vojvodina
Фото: Youtube Printscreen

Сценарија има много, али до данас није било чврстих и поузданих информација да ли ће нови спасилац, тачније нова управа и од којих људи састављена, покушати да спречи потоп црвено - белог брода који је лагано почео да тоне, због силних дуговања услед неплаћених рачуна и играча, те непримерених финансијских егзибиција многих који су деценијама пролазили кроз клуб.

Једина ствар која се не доводи у питање је да Драгослав Вуковић, који је са места председника Надзорног одбора до скора био први оперативац и финансијер клуба, нема намеру да остане у Војводини, чак иако (теоретски) Скупштина не усвоји његову оставку.

„Нема шансе, Војводина ме под оваквим условима не интересује. То је дефинитивно. На последњој утакмици публика је тражила од мене да одем, а у томе је учествовао и део скупштинара, па је морални чин с моје стране да напустим клуб. Ако би сви дали оставке и били расписани нови избори, тада би можда и могло да се размишља о останку, овако немам намеру да остајем под овим сазивом Скупштине“, рекао је Вуковић. 

Једина ствар која се не доводи у питање је да Драгослав Вуковић, који је са места председника Надзорног одбора до скора био први оперативац и финансијер клуба,  нема намеру да остане у Војводини, чак иако (теоретски) Скупштина не усвоји његову оставку

Занимљив ће бити и финансијски извештај који ће поднети председник НО у оставци о ком би такође Скупштина требало да се изјасни, а Вуковић је у изјави за наш лист рекао да је дуг Војводине далеко мањи него што се у јавности износи. 

„Кажу да је дуг 7,5 милиона евра, па хоћу да их питам одакле им тај податак? Док сам био у клубу, смањио сам дуг на око 3,2 милиона, у том периоду плаћени су рачуни, исплаћени играчи и Радна заједница, а Војводину остављам на другом месту на табели. Е, сада нека дође неко други“, каже Вуковић.

Данашњом Скупштином ће председавати Милан Давидов, који је био штур са информацијама. 

„Дневни ред је утврђен, а у његовом склопу ће једна од тачака бити и оставка председник а НО Драгослава Вуковића. остале ствари нису познате, а видећемо какви ће се предлози наћи и како ће се о њима скупштинари изјаснити“, рекао је Давидов.

Подсећања ради, Војводина тренутно преживљава вероватно најтежи период у послератној историји. Нажалост, често у Војводини није било лако, али да је рачун месецима у блокади, да се плене реквизити из теретане и да се клупски аутобус нађе пред пленидбом због неплаћених рачуна, до сада није виђено. Да ли ће Скупштина изнедрити неку нову екипу људи способних да донесу спас најсатријем српском суперлигашу, али ће се агонија наставити, показаће дани који су пред нама.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести