СУТРА У БЕОГРАДУ ПАРТИЗАН ИГРА ПРОТИВ СПАРТАКА (18.30): Повратак на победнички колосек

Три утакмице без победе у минула три кола пре двонедељна паузе у првенству сасвим је довољан разлог мобилности свих Партизанових ресурса пред сутрашњу утакмицу са Спартаком. Упркос чињеници да у припреми утакмице нису учествовали повређени Салдања, али ни репрезентативци Баждар и Ковачевић, тренер Партизана Игор Дуљај оптимистички ја најавио меч.
ФК Партизан
Фото: ФК Партизан

-Знам да сам досадан, али ћу да још једанпут поновим: од почетка првенства наш циљ је био и остао европска карта - јасан је Дуљај. - Боримо се за сам врх. Нама је најважмнија следећа утакмица, све мисли су усмерене на њу. Спартак је једина тема у свлачионици. Имали смо и пропустили смо много шанси на минулим утакмицама. Наравно да тиме не можемо да будемо задовољни јер на последње три утакмице нисмо остварили победу. Са три бода желимо да се вратимо на победникчки колосек.

На клупи Спартака седи Дуљајев клупски друг из Шахтјора и, како он каже, његов пријатељ Ненад Лалатовић, коме је тренер Партизана одао признање за резултате у Суботици.

-Очекујем добар Спартак – рекао је тренер Партизана. - Они ће бити мотивисани, као што су увек и били када играју са Партизуаном, али и ми имамо жељу да пред нашом публиком остваримо победу. Морам да кажем нешто публици: немојте да узимате у уста Лалатовића, немојте да вређате ни њега ни његову породицу, нема везе то што је играо за Црвену звезду, ми смо другачији од других, будимо пример.

Данашња утакмица између Партизана и Спартака у Београду заказана је за 18.30 часова. Преноис је на каналу Арена 1 премиум.

Л. Б-з

Спартак нема шта да изгуби

Суботичани нису одустали од могућег пласмана у плеј-оф. Свесни су да није захвално пут ка врху тражити у сусретима са Партизаном. Ипак, не истичу белу заставу унапред.

О Партизано не бих трошио речи, довољно је било видети како играју читаву сезону, од када је мој колега и пријатељ Игор Дуљај на челу стручног штаба – рекао је Лалатовић. – Искрено ми је драго због њега и резултата његовог тима. Што се нашег гостовања тиче, лично верујем да можемо да направимо изненађење у Београду. Знам да ће бити доста навијача, да подрже Партизан и да мене нападају, али ја сам на све то спреман. Једва чекам да утакмица почне и да се заврши и да драги Бог помогне да се кући вратимо непоражени. Издржимо ли притисак у првих 20 минута и наше шансе су тиме знатно увећане. Како год да буде, ми у тој утакмици немамо шта да изгубимо.

Што се састава тиче једино ће због жутих картона из комбинације изостати штопер Илија Мартиновић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести