Швајцарци очекују добру игру и победу у Калињинграду

После ремија са Брзилом (1:1) Швајцарци су изузетно самоувеени, сигурни су  да ће и данас  против наше репрезентације славити. 
vladimir petkovic, epa
Фото: Jan Somer i Vladimir Petković, foto: EPA (MARTIN DIVISEK)

„Одиграли смо сјајан меч против Бразила“, истакао је селектор Швајцарске Владимир Петковић.

„Уверен сам да ћемо наставити у истом ритму и против Србије.   Идемо на победу, реми није довољан за пролаз. Знам, да “орлови” имају добар тим, али смо ми ипак у предности. Ова репрезентација дуго игра заједно,што у овакмим мечевима пуно значи. мНећемо журити, играћемо стрпњиво и чекати шансе. Наравно, снимили смо игру Србије, знам где су најјачи, а где су рањиви. Појединачно су “орлови” м,ожда и јачи, али то у фудбалу ништа не значи. И Бразилци су били велики фаворити, па нам нису могли ништа. Ако мислиш да будеш фаворит, то мораш да покажеш на терену. Ми увек покушавамо да дамо најбоље од себе на терену. Тако ће бити и данас. Морамо да будемо пуни самопоуздања, али и поштовања према противнику.


Без питања новинара

Чланови швајцарског тима нису дозволили српским новинарима да постављају питања њиховом селектору Владимиру Петковићу уочи дуела две селекције у Калињинграду. Иако према правилнику ФИФА сви новинари имају право да постављају питања на званичном прес конференцијама, то није омогућено српским извештачима. Швајцарци су дозволили само Јавном сервису да разговара с Петковићем.


Против Бразила  у току меча повредили су се капитен Стефан Лихшајнер и Валон Бахрами. И један и други су јуче радили одвојено и није сигурно да ће вечерас истрчати на терен Балтик арене.

„Имамо добре замене, Лихштајнер, а поготово Бахами важни су шрафови у нашој игри, али неће се много тога променити ако не играју. Најбоље је да се уопште не жалимо, то је за губитнике, ми желимо да играмо најбоље што можемо. Ако мислиш да будеш фаворит, то мораш да покажеш на терену. Ми увек покушавамо да дамо најбоље од себе на терену. Тако ће бити и данаск. Морамо да будемо пуни самопоуздања, али и поштовања према противнику. Показали смо колико можемо. Гледање у ретровизор нам не помаже.  Не можемо да се ослањамо само на физикалије. Морамо да трчимо више од нашег ривала, то смо постигли против Бразила. Желимо да играмо истим темпом. 

И голман Сомер који је био један од најбољих у тиму Швајцараца је оптимиста.

„Требала нам је утакмица са Бразилом, да ојачамо тимски дух. Али, о њему више не размишљамо. Припремили смо темеље за излазак из групе“, истакао је голман Јан Зомер и осврнуо се на лопту због које се већина голмана буни.

„Нисам упознат са детаљима развоја српског фудбала, али свакако знам за њихове резултате у млађим категоријама. Очито добро раде, зато знам да ћемо имати доброг противника“, навео је Зомер.  

С. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести