Све бољи услови на новосадској Детелинари: „Канаринци” улажу у будућност

Фудбалери Новог Сада, популарни канаринци, у пролећну сезону у Подручној лиги Нови Сад ушли су са великим амбицијама, били су сигурни да могу првенствену трку да заврше на позицији која би их одвела у Војвођанску лигу - југ.
novi sad 2
Фото: Приватна архива

Међутим, после само два одиграна кола  такмичење је због пандемије коронавируса прекинуто и неће се наставити, па је екипа Новог Сада остала на трећој позицији која је обезбеђивала бараж са другопласираним тимом Сремске лиге. Но, како је сада извесно да баража неће бити велика је непознаница да ли ће добити шансу да се ипак нађу у вишем рангу.

- Као и сви клубови чекамо одлуку Извршног одбора Фудбалског савеза Србије - каже спортски директор РФК Нови Сад Александар Важић. - Спремни смо на сва решења. Против више силе се не може. Имамо зацртан циљ и без обзира на све покушаћемо да направимо корак напред.

И у време ванредног стања на Детелинари било је живо, дотеривали су се терени, а почела је и санација управне зграде, која је била у очајном стању.

- Захваљјујући градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, који је препознао значај нашег клуба, кренули смо са реконсатрукцијом управне зграде - каже председник клуба Бане Милошевић. - Поставили смо и столице на трибине, па ће гледаоци имати много боље услове него до сада. Успели смо и главни и помоћни терен да дотерамо, а још раније на помоћном игралишту поставили смо неколико мањих рефлектора, па се може тренирати и ноћу. Имамо још нових планова, али њихова реализација ће зависити од финансија.

Детелинара је традиционално расадник талентованих фудбалера, на њој су стасали и такви асови као што су Зоран Марић, Младен Јованић, Миња Радаковић, Петар Курћубић, Славиша Јокановић, Дарко Пушкарић и многи други. И сада се у раду са најмлађима поклања посебна пажња, па су омладинци изборили пласман у Квалитетну лигу Србије.

- Тренутно у омладинској школи имамо око 250 деце, са којима ради 10 тренера, а ову масовну базу желимо и да проширимо. Сигурни смо да ће нам се овај пројекат у блиској будућности исплатити - каже Важић. 

Жеља свих у клубу је да се екипа у догледно време  врати на место које је заузимала у некадашњој Југославији.

-  Тренутно не размишљамо о Првој лиги, наш циљ је пласман у Српску јер у овим околностима то је права мера. Далеко смо од циља, али  верујемо да преданим радом можемо да га достигнемо – поручио је Важић.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести