Канаринци спремни за висок лет

Поново је живо на Детелинари. Са припремама је стартовала и екипа Новог Сада, “канаринци” су јесенас освојили треће место у Новосадској лиги и очекују да у пролећном делу првенства направе искорак и да се домогну вишег ранга такмичења.
Са тренинга Новог Сада
Фото: Са тренинга Новог Сада

Прозивку су у одсуству шефа струке Мирка Бабића обавили помоћници Милован Панков и Менхарт Веребеш. Одазвали су се махом играчи који су понели терет јесни и неколико квалитетних појачања: Пекић (Јединство), Апић (Младост,Бачки Јарак), Миловац (ОФК Футог) и голман Племић (Татра).

- Сходно амбицијама које је управа ставила испред нас кадар смо појача ли са неколико искусних играча. Наш циљ је да се добро припремимо и стигнемо до позиције које би нам гарантовала бараж. Имаћемо достојне конкуренте у јесењем прваку Јединству које нам бежи чак 11 бодова и  Индексу који има четири бодавише. Од екипа слабије пласиране у јесењем делу за вратом нам дише ТСК из Темерина(три бода мање), а не треба занемарити и петопласиран  Шајкаш који је показао да није ни мало лак ривал -  рекао је Вербеш.


Зоран Миловац у старом јату

Једно од највећих појачања чете са Детелинаре је повратак Зорана Миловца.Некадашњи капитен „жутих“ један је у низу играча који је успешну каријеру градио у матичном клубу.

- Позив клуба у коме сам провео лепе фудбалске тренутке који су ме винули да направим успешну интернационалну каријеру нисам могао да одбијем. У екипи је доста појединаца са којима сам играо у прволигашкој конкуренцији. Имамо екипу искуства и младости која је спремна да се равноправноупусти у борбу за највиши пласман. Учинићу све да дам максимум у настојањима да се домогнемо вишег ранга истакао је Миловац.


Од уторка је са играчима и тренер Бабић.

- Имао сам неких неодложних послова у иностранству пропустио неколико тренинга који су успешно одрађени. Видим да је атмосфера и вољни моменат код играча на завидном нивоу. Добро им је познато да онај за њих најнепопуларнији део на физичкој спреми морају одрадити на високом нивоу обзиром да нас на пролеће очекују 17 препрека на путу ка зацртаном циљу.  Наше амбиције везане су за учешће у баражу што не значи да ћемо се унапред  предати. Из прикрајка ћемо чекати киксеве ривала, покушати  да стигнемо предност Јединства нада се Бабић.

Екипа Новог Сада тренираће на Детелинари.

- Имамо оптималних услова за рад на нашим теренима и теретани. Уиграваћемо се кроз припремне утакмице. Обзиром да смо довели неколико новајлија који би требали успешно да надокнаде одласке Ђанковића (Јединство), Миловановића (Црвена звезда),Тепића и повређеног Кременовића који ће нам недостајати у фази одбране. Очекује га почетком фебруара операција лигамената имаћемо доста провера објашњава Бабић.

Већина ривала биће из виших рангова.

- Серију утакмица почињемо 9.фебруара против Шајкаша (Ковиљ), потом Црвене звезде (Нови Сад), Борца (Шајкаш), Слоге (Темерин), Младости (Нови Сад), ЧСК -а (Челарево), а генералку ћемо имати  са Борцем из Обровца, довољан бројутакмица  да сложимо добитну комбинацију - истакао је на крају тренер Новог Сада.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести