Светозар Марковић велика нада Партизана

Да Партизана има праксу да шансу даје и својим најталентованијим тинејџерима опште је познато – прошле сезоне бриљирао је Никола Миленковић, за којег су црно-бели добили фину своту новца од Фиорентине.
ФК Партизан/Светозар Марковић 
Фото: ФК Партизан/Светозар Марковић 

Сада црно - бели имају намеру да у први тим кооптирају још једног вундеркинда, седаманестогодишњег Светозара Марковића. Момак рођен у Бијељини прошао је филтер на припрема на Златибору и обрео се у Словенији. Нада се да је то само почетак његовог успешног пута.

- Партизану сам запао за око у припремном кампу на Јахорини и одмах сам добио понуду да дођем у Београд. Наравно да сам је прихватио и то ми је до сада био најсрећнији дан у животу. Радио сам са Миланом Ристићем у млађим категоријама све док се он није преселио у Телоптик па су бригу о мени преузели Жарко Лазетић и Дражен Болић. Овај други је био сјајан дефанзивац и од њега сам много научио – рекао је Марковић.

Талентовани штопер открива да је великим радом стигао довде.

- Волим фудбал и желим да направим добру каријеру. Од првог дана сам му се максимално посветио и резултати се, чини ми се, већ виде. Проћи међу оноликим момцима скенер тренера на Златибору није мала ствар. То ми је велика сатисфакција и тера ме да радим још боље.

Посебан гушт за младог Марковића је рад са Мирославом Ђукићем.

- Он је био репрезентативац, један од најбољих штопера Европе и од њега свакако имам шта да научим. Упијам све што ми каже, а то се пре свега односи на постављање у задњој линији, игру без лопте, неке цаке које користе врхунски нападачи. Дакле, све оно што је потребно да би поставио добру основу за даљи развој. Наравно да ћу пробати то да искористим. Савете Марковић добија и од колега – Лазара Ћирковића и Бојана Остојића.

- Очински су се поставили према мени и хвала им на томе. То само говори колико у Партизану нема сујете. Све њихове сугестије уважавам и не либим се да их сам питам за нешто. То су одлични играчи и наравно да од њих могу доста тога да научим.

У Раднику из Бијељине млади дефанзивац је играо и на позицијама задњег везног и крила, а у Партизану – искључиво штопера.Општа је процена да је на путу да стаса у врхунског штопера. Марковић је открио кога би волео да сустигне.

- Тијаго Силва ми је узор и волео бих да имам каријеру као он. Учинићу све да то постигнем – најавио је Марковић.     

И. Лазаревић

Илиев: Од четвртка комплетни

Спортски директор Партизана Ивица Илиев потврдио је да ће се Бразилац Леонардо прикључити тиму у Словенији, те да ће од четвртка екипа бити комплетна.

- Било је проблема са картом, али Леонардо ће нам се прикључити дефинитивно. Одмах по слетању у Београд биће организован његов одлазак у Словенију - рекао је Илиев.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести