Тадић одвео Ајакс на корак до шампионске титуле

Фудбалери Ајакса искористили су кикс ПСВ-а и дошли веома близу освајања нове шампионске титуле холандске Ередивизије.
tadic, epa
Фото: EPA (OLAF KRAAK)

Ајакс је на свом терену савладао Утрехт са 4:1, док је ПСВ поражен на гостовању АЗ Алкмару са минималних 1:0. Гости из Утрехта су повели већ у првом минуту, али то није спутало изабранике Ерика тен Хага да већ после првих 45 минута има вођство.

Први је прецизан био Клас Јан Хунтелар у 14. минуту, да би затим Дони ван де Бек искористио сјајну асистенцију Душана Тадића на истеку првог полувремена за преокрет.

Српски репрезентативац је наградио себе у 75. минуту када је постигао свој први гол на утакмици, након што се најбоље снашао у казненом простору ривала.

Само четири минута касније Хаким Зијех је пао у шеснаестерцу и судија је показао на белу тачку. Одговорност је, као и увек, преузео Душан, а био је и прецизан.

ПСВ је одиграо поприлично изједначен меч са Алкмаром, али је на крају остао без иједног бода.

Стрелац јединог гола на утакмици и човек који је вероватно одлучио трку за шампиона Холандије био је везиста Гус Тил, у 49. минуту.

Ајакс коло пре краја има три бода више од ПСВ-а, али и бољу гол разлику (+84 наспрам +70). С обзиром да у случају истог броја бодова у Холандији одлучује гол разлика Ајакс ће бити нови првак, по 34. пут у историји.

У последњем колу ПСВ дочекује Хераклес, док Ајакс гостује Графшапу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести