Тадић: Сити, Јувентус и Бајерн фаворити за освајање ЛШ

АМСТЕРДАМ: Најбољи српски фудбалер и капитен Ајакса Душан Тадић изјавио је данас да су три екипе фаворити за освајање Лиге шампиона - Манчестер Сити, Јувентус и Бајерн.
tadic, fonet
Фото: Dušan Tadić, foto: FoNet

"Верујем да следи опроштај Реала од даљег такмичења, будући да Манчестер Ситију, противнику шпанског великана, дајем велике шансе за трофеј у Лиги. Уосталом, прву утакмицу су добили у гостима и на миру могу да спремају меч код куће. Мада кажу да је та победа од 2:1 најопаснија, јер може да уљуљка, тим из Манчестера делује исувише чврсто и сигурно. Уз њих, један од фаворита је и Јувентус. Придодао бих још и Бајерн из Минхена. Четвртог не видим, јер магла је овде у Амстердаму. Озбиљна магла. Разумећете", нашалио се Тадић из града Хајнекен пива, спонзора Лиге шампиона.

Првотимац Ајакса имао је јасне разлоге зашто је издвојио поменути трио.

"Де Брујне је сјајан, Агуеро је непредвидив, Ситијев тренер Гвардиола је супер класа, и верујем да је то довољно. Да не залазимо у детаље, толико их је да бих могао да испуним свеску. Уз набројано, екипа је изузетно мотивисана, ваљда и због тога што, како сад ствари стоје, следеће две године неће играти у Европи. Што се Јувеа тиче, довољно је рећи: Роналдо. Не смем, и нећу, да заборавим ни мог некадашњег саиграча, дефанзивца Де Лихта. Капа доле и пред увек неугодним, за највише почасти спремним Бајерном. Појединци, тим, све на свом месту".

Ливерпул није у прогнозама Тадића за освајање пехара.

"Чини ми се да су се њихове шампионске амбиције усмериле ка Острву. Утисак је да су Клопови момци усредсређени на домаће првенство, као да их Лига шампиона не интересује превише. Можда се варам, видећемо ускоро".

Није Тадић желео да избегне причу о Барселони, клубу са којим су га повезивали медији око потенцијалног преласка у Каталонију.

"Нешто недостаје Каталонцима, поред повређеног Суареза. Заиста не могу да објасним шта тачно, али нешто фали. Евидентно. Зато и не видим Барсу у групи фаворита. Меси јесте чудесан, али..."

Меси предводи Барселону, Роналдо је водећа звезда Јувентуса, а Тадић је на питање за кога би гласао рекао.

"Ствари стоје овако: Меси је фудбалски најбољи, али Роналдо је прави вођа", поручио је Тадић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести