Тавамба: У Партизану живим сан, али ако позову Италијани...

БЕОГРАД: Најбољи стрелац Партизана ове сезоне Леандре Тавамба изјавио је данас да у црно-белом дресу живи свој сан, да је фокусиран на финиш првог дела сезоне, али да не би имао ништа против да се ускоро пресели у Италију.
tavamba, tanjug, dimitrije goll
Фото: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

"Пре него што сам дошао у Партизан чуо сам доста о клубу и његовој историји. Веома сам срећан овде, проживљавам лепе моменте у клубу, а то је сан сваког фудбалера. Прија ми пажња навијача, заиста се надам да ћу наставиити да учинком на терену заслужим још већу наклоност", рекао је Тавамба Танјугу током дружења са навијачима у "Црно-белом" бутику на Теразијама.

Камерунац је у прошлом колу Суперлиге Србије против Мачве у Шапцу постигао 13. гол у сезони, изједнацио лични рекорд из словачког Ружемерока из сезоне 2013/2014 и већ у недељу против Јавора или у четвртак против Јанг Бојса у Лиги Европе има прилику да постави нови.

"Надам се да ћу већ у наредној утакмици срушити рекорд и наставити да уживам у игри. Победе у првенству нам значе јер омогућују учесће у кваликацијама за Лигу шампиона и зато нам је меч против Јавора важан. Опет, против Јанг Бојса нас очекује специфичан меч јер нам обезбеђује пласман у елиминациону рунду Лиге Европе и верујем да ћемо дати све од себе да то и остваримо".

Камерунац је додао да је у потпуности фокусиран на игре у Партизану до краја јесењег дела сезоне и да до њега није стигла конкретна понуда из Италије о којој се писало у медијима.

"Трудићу се да пружам што боље паритује у надолазећем периоду. Видећемо шта ће се десити, италијанска лига је велика, све екипе у Серији А имају квалитет. Био бих срећан где год да заиграм тамо", закључио је Тавамба уз констатацију да му не смета хладноћа у Београду јер се на овакву климу већ навикао у Словачкој.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести