Терзић: Много очекујем од сезоне, једва чекамо навијаче

ВИНДИШГАРСТЕН: Дочекали смо и тај дан да се публика враћа на стадион, са нестрпљењем чекамо меч против Војводине на отварању сезоне, навијачи су се ужелели утакмица и очекујем бар 25.000 људи на трибинама, изјавио је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић.
terzic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Он је у разговору за клупску ТВ у Аустрији, где је екипа на припремама, истакао да је Звезда правом путу, што показује и одлична продаја сезонских улазница.

"Народ је задовољан оним што смо урадили. Много се очекује од нас и то нас чини срећним. На прву европску утакмицу могу да дођу само деца до 14 година, преко основних школа и школица фудбала. Користим и ову прилику да их позовем, да дође што већи број малишана. Дефинитивно можемо да направимо спектакл. Потребна нам је њихова подршка", рекао је Терзић.

Он је одлуку Фудбалског савеза Србије да од наредне сезоне четири страна фудбалера могу да буду на терену, без ограничења на клупи, оценио као потпуно фудбалску.

"Круцијално се ништа није променило што се тиче заштите српских играча, јер ће их и даље седморица бити на терену. Оно што је било нелогично је да се број странаца на клупи ограничава. У оваквој ситуацији, тренеру Дејану Станковићу и осталима је сада остављена могућност да имају квалитетног странца на клупи и да странац мења странца. Имали смо проблема са тим, јер је чест био случај да имамо шест или седам страних фудбалера, па да тројица остану на трибинама. Није то позитивно деловало на њих, пре свега са психолошког аспекта, јер је испадало као да су вишак, а нису".

Говорио је Терзић и о идеји скраћивања Суперлиге на 10 или 12 клубова.

"Има аргумената и за и против. Ако гледамо из угла Црвене звезде, нама је интерес да буде што мање клубова, како би се концентрисао квалитет и да би се подигао износ за ТВ права, да бисмо добили већи део "колача". С друге стране, ако гледамо друштвени аспект, наш захтев може да делује себично и да подсети на покушај формирања Суперлиге у Европи. За Звезду је велики празник када у Београд дођу Ливерпул и Бајерн, иако они хоће да играју са себи равнима што се тиче буџета, али исто тако Крагујевац, Лесковац, Лозница воле да угосте Црвену звезду и то буде празник за цео тај део Србије. Кад бих био председник ФСС, гледао бих из тог угла, а био сам својевремено и тад сам хтео да фаворизујем мање средине ван Београда, нисам хтео да се деси "београдизација" српског фудбала", поручио је Терзић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести