Терзић: Направљен споразум са банкама - дуг 26,7 милиона евра

БЕОГРАД: Укупан дуг Фудбалског клуба Црвена звезда сада износи 26,7 милиона евра, открио је генерални директор црвено-белих Звездан Терзић на седници Скупштине клуба.
zvezdan terzic tanjug ahiva
Фото: Танјуг архива

Терзић је навео да је садашње руководство за три године смањило дуг за 13 милиона евра, а потом и уговорило потписивања значајног смањења дуга са повериоцима и банкама.

После вишемесечних преговора, прошле недеље је потписан споразум са Марфин банком према коме је уговорено да до 15. јула платимо милион евра, а да нам 5,5 милиона евра буде отписано. Зато је наменски продат Срђан Плавшић у Спарту из Прага за 1,3 милиона евра да бисмо одмах исплатили Марфин банци милион. Тако је дуг сведен на 33,5 милиона евра, рекао је Терзић.

Поред тога, према његовим речима, после годину дана тешких преговора са још једном банком потписан је споразум да се отпише половина укупног дуга од 13,6 милиона евра, уз обавезу плаћања 6,8 милиона евра у наредних 18 месеци.

На тај начин је дуг сведен на 26,7 милиона евра. А постоји могућност да се ревидирање каматних стопа потраживања банке умање за још 1,2 милиона евра. С тим што треба ових 6,8 милиона евра водити као услован отпис док год не исплатимо преосталих 50 одсто, рекао је генерални директор црвено-белих.

Он је истакао и да је уговорен трансфер фудбалера Михаила Ристића за два милиона евра, али није открио име клуба.

Тај новац се мора искористити за плаћање доспелих обавеза за добијање лиценце, као и за јачање играчког кадра тако да тај износ нећемо калкулисати у смањење дуга, закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести