Терзић: Павков нови Мусемић, остаће у Звезди бар до 2020.

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да јунак победе против Ливерпула Милан Павков има уговор до 2020. године и да ће најмање до тада носити црвено-бели дрес.
Terzic Zvezdan/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Терзић је за агенцију Анадолија открио да га Павков подсећа на Хусрефа Мусемића и да је после Ливерпула имао озбиљан разговор са њим како би остао са обе ноге на земљи.

"Страх ме је да ће слава и популарност превише да га оптерете. Он је добар и скроман момак, потиче из радничке породице, прави је спортиста и не би смео да изгуби компас. Тек су му 24 године, пред њим је блистава каријера и надам се да ће наставити нормално да се развија", рекао је Терзић.

Он је демантовао гласине да Павкову истиче уговор по завршетку ове сезоне.

"Он има чврст уговор до 2020. године и сигурно је да бар још једну сезону остаје на Маракани. Као што је сигурно да ћемо по истеку тог уговора сести и разговарати о продужетку сарадње".

Са два врхунска гола против Ливерпула, Павков је подсетио на фантастичну партију Николе Жигића, који је пре 13 година на сличан начин допринео сензационалној победи Звезде у Лиги УЕФА против Роме.

"Мене више подсећа на Мусемића. Звезда је кроз историју изградила препознатљив стил игре који подразумева продоре по крилима и центаршутеве ка неком класичном нападачу у шеснаестерцу. Сви се против Звезде затворе, играју у ниском блоку и бункер се најлакше разбија високим лоптама са бока. Фудбалски сам сазревао у доба када је Хусреф Мусемић жарио и палио на теренима широм Југославије. Он је мој тип савршене "деветке" и драго ми је да смо са Павковом добили новог Мусемића у Звездином дресу", рекао је Терзић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести