Терзић: После пандемије бићемо паметнији и јачи

БЕОГРАД: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић објавио је на сајту клуба ауторски текст где детаљно анализира финансијске последице пандемије корона вируса на фудбал.
terzic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Терзић истиче да већина клубова унапред троши новац, што ће се одразити на све, па и на српског шампиона, који је, како каже, у старту сезоне у минусу 25 милиона евра.

"Сада нас је ова пандемија избацила из колосека и довела до тренутног проблема са ликвидношћу, али ми ћемо и те проблеме да превазиђемо, као и много пута раније. Имали смо план прихода у зимском прелазном року који се није реализовао због пандемије. Имамо и план за летњи прелазни рок који ћемо сада ревидирати као нормалну последицу свега наведеног. Пратимо ситуацију у Европи, радимо и престројавамо се у ходу", написао је Терзић.

Како наводи, ова ванредна ситуација је велика школа за све.

"Убеђен сам да ћемо као клуб из свега овога да изађемо паметнији, јачи и организованији. Пре свега морамо да за 30% смањимо укупне расходе на годишњем нивоу, али избалансирано, да смањење у већој мери не би угрозило спортске резултате и очекиване приходе".

"Дошао је тренутак да као што смо већ једном урадили, направимо два корака уназад, да бисмо у неком наредном периоду могли да направимо пет корака унапред", наводи Терзић и додаје да клуб иде даље пажљиво, са јасним планом и чврстом идејом.

"Цена успеха ће бити тежак рад, посвећеност послу и одлучност да Црвену звезду одржимо тамо где јој је и место. На врху", рекао је Терзић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести