Терзић: Премашили циљеве, освојићемо четврту титулу у низу

БЕОГРАД: И ове године имамо много разлога за задовољство, премашили смо све циљеве, пре свега на спортском плану, рекао је генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић.
zvezdan terzic  Tanjug
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIĆ

Он је на традиционалној свечаности "Црвено-бело вече", ове године одржаној на клупској телевизији, сумирао годину на измаку.

У јуну месецу радовали смо се освајању шампионске титуле после великог прекида, који се десио због пандемије цовида19. То је трећа шампионска титула заредом. Пре пар дана смо завршили јесењи део нашег фудбалског шампионата, где смо убедљиво први са девет бодова предности у односу на најближег пратиоца. Са дубоким уверењем могу да пошаљем поруку свим навијачима да ћемо освојити и четврту шампионску титулу заредом, као што смо и у квалификацијама испунили наш циљ, а то је пласман у групну фазу УЕФА такмичења, истакао је Терзић.

Осврнуо се генерални директор нклуба и на изостанак публике на трибинама стадиона „Рајко Митић“, али и изнео очекивања од двомеча с Миланом.

Нажалост због корона вируса нисмо могли да играмо наше утакмице пред публиком и уживамо у подршци са трибина нашем тиму, да је тако било несумњиво је да би резултати били још бољи. Имали смо хендикеп да због новог модела такмичења нисмо могли да имамо реванш против Омоније. После тамошњег резултата 1:1, не постоји сумња да бисмо прошли ту препреку и пласирали се у плеј-оф где нас је чекао двомеч са Олимпијакосом, који је наш велики дужник, иако нам је братски клуб, где смо имали велику шансу да се и по трећи пут пласирамо у Лигу шампиона, казао је Терзић.

То су спортски резултати на које смо изузетно поносни, када се томе додају невероватни успеси које смо остварили у групној фази Лиге Европе, где смо освојили рекордних 11 бодова и поново обезбедили европско пролеће, где нас чекају мечеви против европског великана Милана 18. и 25. фебруара. Надам се да ћемо уз присуство публике из тог двомеча покушати да изађемо као победници, поручио је.

Није крио Терзић да се клуб суочавао с бројним проблемима услед пандемије корона вируса, али да је и поред тога за сваку ситуацију нашао адекватно решење и ређао успехе.

Веровали смо у многе ствари које многима нису реално изгледале, међутим рушили смо постављене циљеве, огромним корацима смо ишли ка остварењу најлуђих снова и жеља наших навијача. Верујемо да можемо да будемо озбиљан противник великом Милану и верујемо да можемо и да прођемо, казао је.

Све што смо учинили на спортском плану је пратило или је требало да прати и на пославном плану, међутим због короне цео светски фудбал и систем је претрпео велике губитке, чега смо сви сведоци, подвукао је Терзић.

Ми смо се трудили да остваримо све зацртане спортске циљеве, иако смо имали много проблема са финансијске стране, везано за ликвидност, с обзиром да смо због короне директно изгубили 20, а можда и 30 милиона евра. Међутим успели смо да исервисирамо све наше обавезе, да озбиљна црвено-бела машинерија која много кошта, 30 милиона евра годишње, функционише без проблема и да остварими зацртане циљеве, поручио је.

Све остало што се тиче инфраструктуре и Омалдинске школе, надам се да оно где смо можда мало у дефициту да ћемо надокнадити у наредној сезони. Могу да пожелим срећну Нову годину свим пријатељима нашег клуба и да им обећам да буду безбрижни, да ћемо и у наредној сезони учинити све да они буду срећни и задовољни и поносни што су навијачи Црвене звезде, закључио је Терзић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести