Терзић: Звезда је идеологија и православна религија

ПАРИЗ: Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић каже да је првак Србије колатерална штета напада на Пари Сен Жермен и првог човека Насера Ал-Калифија након сумњи у регуларност утакмице два тима у Паризу (6:1) у Лиги шампиона.
Terzic Zvezdan/FK Crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

Француски Лекип покренуо је причу да је неименовани челник Звезде хтео да уплати пет милиона евра на пораз од пет разлике, после чега су црвено-бели поднели тужбу том листу због "рушења угледа клуба".

"У неком тренутку УЕФА ће морати да открије име лудака који је запалио ватру, што је забринуло све клубове у Лиги шампиона. Дете од шест година не би поверовало у ту причу. Ми смо колетарална штета намештаљки према ПСЖ-у", рекао је Терзић за француски "Монд", чији се новинар налази у Београд да извештава меч Црвене звезде и ПСЖ-а.

Терзић додаје да ће се прегледати све могућности да се види ко је таквим наводима нанео штету Звезди и читавој земљи.

"Црвена звезда није само фудбалски тим, то је идеологија, филозофија и национални симбол. Црвена звезда је чувар српског идентитета и православне религије. Лига шампиона је прилика да промовишемо клуб и Србију, а у једном тренутку се све претворило у прљаве ствари", наглашава он.

Према његовим речима корупција у српском фудбалу не постоји.

"Некад лоша слика произилази из чињенице да се многи људи без разлога провлаче кроз блато. Високи званичници користе позиције да прљаве друге зарад личних интереса", закључио је он.

Утакмица 6. кола између Црвене звезде и Пари Сен Жермена игра се вечерас са почетком у 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести