Тиса из Адорјана: Нови стадион за српсколигашко друштво

Фудбалери Тисе из Адорјана у Војвођанској лиги, север, јесењи део првенства завршили су при врху табеле, али испод очекивања, са заостатком за водећом екипом Слоге из Чонопље чак 13 бодова, али свега четири од другопласиране ЧСК Пиваре из Челарева.
М. Митровић/Нови стадион у изградњи
Фото: М. Митровић/Нови стадион у изградњи

Тиса је на 15 утакмица остварила седам победа, шест ремија и два пораза. Највећа бољка екипе из Адорјана била је јалова навала јер је постигла  свега 19 голова, одбрана је капитулирала 11 пута, да би се на зимску паузу отишло са залихом од 27 бодова. 

У току јесени било је промене тренера након првих 10 кола, када је на клупу сео Слободан Кустудић, тренер са искуством. У зимској паузи ангажован је још јдан стручњак - Душан Медић, а Кустудић и даље остаје у клубу. 

Каквих промена ће бити у играчком кадру још није познато, али председник и главни спонзор ФК Тиса Чаба Боршош, не скрива амбиције да се домогне врха табеле и пласмана у виши ранг, за шта се у Адорјану гради и нови стадион, а верује се да се може стићи до жељеног циља.

- Нисам баш задовољан јесењим делом првенства, нисмо примили пуно голова, али нисмо ни давали. Недостајао нам је играч који зна да постиже голове и тако да смо јесењи део првенства завршили слабије него што смо очекивали - каже Чаба Боршош.

Боршош је уверен да ће за пролећни део првенства екипа Тисе бити знанто јача, спремна да начини подвиг и оствари амбиције да се домогне првог места или баража и да се пласира у виши ранг  у Српску лигу - Војводина, што би представљало историјски успех од када се фудбал игра у Адорјану.

Фото: М. Митровић/Чаба Боршош

- Завршавамо изградњу новог стадиона, било би лепо да свечано отварање прославимо пласманом и такмичењем у вишем рангу - оптимиста је Боршош.

План је да нови стадион, чија је изградња започета током прошле године, буде завршен за идућу такмичарску сезону. Боршош је категоричан да ће се стадион сигурно завршити у предвиђеном року, али да јеидно остаје неизвесност да ли ће екипа Тисе успети да се потврди добрим резултатима и освоји прво или друго место.

Садашњи фудбалски терен за који је ФК Тиса добијала привремену дозволу за играње утакмица покрајинског ранга, завршетком новог стадиона, остаће за тренинге фудбалера и неће никако бити преоран. Нови стадион који се гради биће у власништву локалне самоупаве општине Кањижа, а финансијер за изградњу стадиона је углавном Влада Мађарске.

- У нашој средини живи много Мађара, и успели смо да изборимо подршку из Мађарске за градњу новог стадиона. Средства која смо добили, уложили смо у нови терен, јер стари је на незгодном мсту поред Тисе и код високог водостаја је био поплављен.  Овако, на новом стадиону имаћемо све услове чак и у вишем рангу - каже Чаба Боршош.

Клупске просторије са свлачионицама и просторијама за службена лица, као и гледалиште новог стадиона већ су под кровом. Предстоји финиш радова и кречење просторија, а чим време омогући и уређење травнатог терена на којима ће фудбалери Тисе играти утакмице. 

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести