Тончев: Апел ФСРИС покренуо, спрема се новац за Синђелић

НИШ: Фудбалски савез Региона источне Србије (ФСРИС), на челу са председником Новицом Тончевим и генералним секретаром Хаџи Иваном Ђорђевићем, реаговало је и понудило помоћ трећелигашу ОФК Синђелићу из Ниша око финансијских проблема.
Toncev Ivica/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Одмах по објави руководства Синђелића о иступању из такмичења у Српској лиги Исток и гашења клуба због дугова, на иницијативу ФСРИС јавили су се челници из тог региона за помоћ попут првог човека Радничког Ивице Тончева.

"Драго ми је да су многи реаговали на наш апел за помоћ Синђелићу. Намера нам је искрена и поштена, спремни смо да одвојимо одређена средства из Региона, лично сам био спреман да уложим сав свој ауторитет и у ФС Србије како би и са те стране стигла конкретна новчана помоћ", рекао је Тончев, уједно и члан Одбора за хитна питања ФС Србије.

Како је нагласио, руководство ФСРИС и сам лично, веома су задовољни што се Ивица Тончев јавио да реши проблем Синђелића и жели им пуно успеха у раду.

ОФК Синђелић, који је пре три месеца прославио век постојања, у два наврата играо је Прву лигу Србије (други ранг такмичења) и два пута стизао до четвртфинала Купа. Први део сезоне 2018/19. завршили су на 10. месту табеле Српске лиге Исток.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести