Топ 10 најкреативније изведених пенала (ВИДЕО)

Када фудбалски судија досуди пенал, 99% навијача аутоматски види лопту у голу и предстојећу промену резултата на семафору!
penal, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Реално, колико је тешко извести пенал?! Шутираш са 11 метара на повећи гол ширине 7,32 и висине 2,44 метара, делује као да то ни мало дете "с две леве ноге" не може да промаши.

А опет, додајте томе вештог голмана на голу и несигурност извођача пенала изазвану нервозом због огромног улога пред препуним стадионом у ситуацији у којој истовремено може постати и херој и највећи губитник... велики је то притисак...

Али то су ситуације када добар голман одбрани пенал и овенча се славом. Међутим, толики играчи су током година играња фудбала некако успевали да не савладају већ савладаног голмана и са једанаестерца промаше цео гол (ко је рекао пречка Пеђе Мијатовића против Холандије 2008.) или да, с потпуно истим ефектом по резултат и сопствену репутацију, погоди стативу или пречку.

Необјашњиво...

Јер ако би данас због тога многи бездушници исмејали дете на ђачком игралишту, шта тек рећи када се исто догоди професионалном фудбалеру којем је једини посао да пика лопту на стадиону и за то зарађује милионе евра?

Али добро, нека се њима баве неке друге анализе, а ви уместо тога погледајте оне срећније тренутке, када се лопта са пеналтика ипак некако откотрља у мрежу. Погледајте Топ 10 најкреативније изведених пенала...

А. Г.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести